Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαρήγα (ΚΚΕ): «Ναι» σε πρόωρες εκλογές, «όχι» στην εκλογή ΠτΔ

Παπαρήγα (ΚΚΕ): «Ναι» σε πρόωρες εκλογές, «όχι» στην εκλογή ΠτΔ
Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφιση του προϋπολογισμού
Υπέρ της προσφυγής σε πρόωρες κάλπες και εναντίον της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή τάχθηκε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2015.
Ειδικότερα, από το βήμα της Βουλής, η Αλ. Παπαρήγα διαμήνυσε πως «ούτε φοβόμαστε, ούτε απευχόμαστε τις πρόωρες εκλογές», ενώ παράλληλα, αποσαφήνισε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην ανέβει το κίνημα. Όλα τα άλλα θα τα κουλαντρίσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.
Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, σημείωσε πως «δεν τις φοβόμαστε ούτε τις απευχόμαστε».
«Σε καμία περίπτωση ο λαός δεν πρέπει να δεχθεί ότι εκλογές ίσον λαϊκή κυριαρχία. Λαϊκή εντολή είναι» διέτεινε, εκτιμώντας πως «αν γίνουν εκλογές και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πολύ πιθανό, θα είναι βέβαια προϊόν εκλογών, αλλά δεν θα είναι προϊόν λαϊκών αγώνων, αλλά πτώσης και κατάπτωσης του κινήματος».
Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2015, υπογράμμισε πως «για μία ακόμη φορά οι συζητήσεις μου θυμίζουν ότι είμαστε κάπου στη γέφυρα των στεναγμών και στη λίμνη των δακρύων. Όλοι, και εμείς λέμε, για τις θυσίες του λαού».
«Εχετε δει στο πρόγραμμα της Ν.Δ. να γίνεται λόγος για ανάκτηση των απωλειών, έστω και σε ένα βάθος χρόνου; Έχετε δει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει θέση για ανάκτηση των απωλειών;» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η συζήτηση μου θυμίζει την σημιτική λογική και τη λογική του Ανδρέα Παπανδρέου παλαιότερα, τους έχοντες και κατέχοντες, τα ρετιρέ και τα υπόγεια», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι διασπαστική λογική έναντι των εργαζομένων και δυσκολεύει να υπάρχει κοινή δράση».
«Δεν μπορεί ο λαϊκός κόσμος να πάει πίσω από την ανάκτηση των απωλειών. Και ταυτόχρονα πρέπει να καταγράφει τις σύγχρονες ανάγκες του» κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης