Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηλιός στον Guardian: O ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ - Κανείς πια δεν πιστεύει το Grexit

Μηλιός στον Guardian: O ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ - Κανείς πια δεν πιστεύει το Grexit
«Είμαι μαρξιστής - Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαρξιστές»
«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός, σε συνέντευξή στη βρετανική Guardian, ερωτηθείς για το πως θα κινηθούν οι σχέσεις του κόμματος με τους Ευρωπαίους εταίρους, όταν και εάν ανέλθει στην εξουσία.
«Ό,τι θα κάνουμε θα γίνει υπό το πρίσμα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μία εκστρατεία για να τρομοκρατήσει τους Έλληνες ώστε να σκεφθούν το χειρότερο, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πιστεύει το Grexit πλέον. Ακόμη και η Merkel έχει πει ότι είναι αδύνατον μία χώρα να φύγει από την Ευρωζώνη», τονίζει.
Επίσης βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα παραθέτει τους στόχους του κόμματος για την οικονομία.
«Δεν επιθυμούμε κανείς στην Ελλάδα να εργάζεται υπό συνθήκες που μοιάζουν με σκλαβιά, τις οποίες έχει δημιουργήσει η λιτότητα.
Υπάρχουν νέοι Έλληνες που εργάζονται για δύο ή τρία ευρώ την ώρα σε αρκετούς τομείς της οικονομίας», εξηγεί ο κ. Μηλιός και υποστηρίζει ότι το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καλυφθεί μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, κυρίως των πλουσίων, αλλά και της καλύτερης διάθεσης των δημοσίων εσόδων.
Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις και τα πιστεύω του ο Γ. Μηλιός δηλώνει στον Guardian:
«Είμαι μαρξιστής. Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαρξιστές».
Ταυτόχρονα όμως σπεύδει να καταστήσει σαφές πως ποτέ δεν ήταν οπαδός του μαρξισμού σοβιετικού τύπου.
Στη διάρκεια της συνέντευξής του στη βρετανική εφημερίδα ο κ. Μηλιός παραδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, πως η κρίση ήταν αυτή που ενίσχυσε τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κόσμος μας δημιούργησε.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη.
Θα πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και να την αντιμετωπίσουμε», τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης