Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters: Ο Σαμαράς ζητεί εκ νέου από τους βουλευτές να αποτρέψουν τις πρόωρες εκλογές

Reuters: Ο Σαμαράς ζητεί εκ νέου από τους βουλευτές να αποτρέψουν τις πρόωρες εκλογές
Ο Σαμαράς προτεινε συμφωνία για εκλογές εντός του 2015 αλλα χωρίς λεπτομέρειες, αναφέρει το Reuters
Να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρότρυνε τους βουλευτές ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να αποφευχθεί η αβεβαιότητα των πρόωρων εκλογών, αναφέρει σε δημοσίευμά του Reuters αμέσως μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.
Εν όψει της τρίτης και κρίσιμης ψηφοφορίας για την εκλογή του Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον 85χρονο Κάρολο Παπούλια, ο Σαμαράς σημείωσε ότι σε περίπτωση μη εκλογής ΠτΔ, θα πρέπει να διενεργηθούν εθνικές εκλογές, ενδεχόμενο που αντιβαίνει στο εθνικό συμφέρον.
Όπως επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο, ο έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τα άλλα κόμματα να συνεργαστούν με αντάλλαγμα τη συμφωνία για διεξαγωγή εκλογών στα τέλη του ερχόμενου έτους, χωρίς ωστόσο να παρέχει συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμφωνία αυτή.
Ο Σαμαράς διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι εάν η χώρα πάει σε εκλογές, η Νέα Δημοκρατία –η οποία έρχεται δεύτερη στις δημοσκοπήσεις μετά το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ- θα νικήσει.
«Παρότι οι εκλογές θα με βόλευαν, θέλω να δω τη χώρα να δένει σε ασφαλές λιμάνι», δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης