Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διχοτόμηση στη ΔΗΜΑΡ – Συνεργατικό ψηφοδέλτιο με "Πράσινοι - Αλληλεγγύη"

Διχοτόμηση στη ΔΗΜΑΡ – Συνεργατικό ψηφοδέλτιο με
Συνεργατικό ψηφοδέλτιο με το κόμμα «Πράσινοι – Αλληλεγγύη» καταθέτει η ΔΗΜΑΡ
Μετά το ναυάγιο της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από τους εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται αρνητικοί στο να δώσουν την εκλογική μάχη στις επικείμενες εκλογές.
Οι Μαρία Ρεπούση, Ασημίνα Ξηροτύρη, Γιώργος Κυρίτσης, Γιάννης Πανούσης, Θ. Ψύρρας και Δ. Αναγνωστάκης όλα δείχνουν πως δεν επιθυμούν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια και να δώσουν την εκλογική μάχη, σε αντίθεση με τους Τσούκαλη και Γιαννακάκη αλλά και τον πρόεδρο, Φώτη Κουβέλη, που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού.
Τόσο η Κεντρική Επιτροπή όσο και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος αποφάσισαν την κοινή εκλογική κάθοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς με το κόμμα «Πράσινοι – Αλληλεγγύη», με το ψηφοδέλτιο του συνεργατικού σχήματος να φέρει το όνομα «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά».
Ο Φώτης Κουβέλης στη δήλωσή του αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών των κομματικών οργάνων τόνισε ότι το συνεργατικό σχήμα θα έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα «με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις με πολιτικό περιεχόμενο, διεκδικήσεων για την κοινωνία και την Ελλάδα για τους πολίτες αυτού του τόπου».

Νωρίτερα, το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Συμμαχία με το κόμμα «Πράσινοι - Αλληλεγγύη» αποφάσισε να συνάψει προεκλογικά η ΔΗΜΑΡ, με προτεινόμενο τίτλο ψηφοδελτίου «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά».
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Διαρκούς Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης επισήμανε ότι η συνεργασία θα βασίζεται «σε κοινό πρόγραμμα, με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, με πολιτικό περιεχόμενο διεκδικήσεων για την κοινωνία, για την Ελλάδα, για τους πολίτες αυτού του τόπου».
«Με ένα πρόγραμμα υπεύθυνο, με ένα πρόγραμμα το οποίο διεκδικεί την πολιτική αλλαγή στη χώρα, με σταθερότητα και ευθύνη», τόνισε.
Περαιτέρω στοιχεία σχετικά με την εκλογική συνεργασία θα δημοσιοποιηθούν μετά το πέρας των συνομιλιών αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων, εντός των επόμενων ημερών.

(Πρώτη ενημέρωση: Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015, 18.22)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης