Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρχιμάκης: Ο Βενιζέλος είχε προτείνει στον Κουρουμπλή να ανατρέψουν τον Παπανδρέου

Καρχιμάκης: Ο Βενιζέλος είχε προτείνει στον Κουρουμπλή να ανατρέψουν τον Παπανδρέου
O κ. Καρχιμάκης καταγγέλλει σχέδιο υπονόμευσης του Γ. Παπανδρέου από τον Ευ. Βενιζέλο
Τις κατηγορίες περί υπονόμευσης του του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επανέλαβε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β΄ Αθήνας, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ειδικότερα σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει: «Ήμουν αυτήκοος μάρτυς της προτροπής Βενιζέλου προς Κουρουμπλή να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και μετά να πάρουν το κόμμα από τον Παπανδρέου».
Ο κ. Καρχιμάκης επικαλείται τη μαρτυρία του κ. Κουρουμπλή.
Παράλληλα υπενθυμίζει ότι δηλώσεις βουλευτών, προσκείμενων στον κ. Βενιζέλο, όπως του κ. Λιντζέρη, ενώ αναφέρεται και σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε μυστική συνεννόηση του κ. Μπαρόζο με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά για την ανατροπή του κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Καρχιμάκης χαρακτηρίζει «δεξιό», «εκφυλισμένο»» και «σκιά της δεξιάς στην πιο σκληρή μορφή της» το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως αναφέρει υποτάχθηκε στις ορέξεις του κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον «πιο επικίνδυνο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης».
Τέλος όσο αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε: Η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί προ καιρού επιδεικνύοντας τα αντανακλαστικά, που απαιτούσε η περίσταση. Ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Καλούδης, μετά από έγγραφη παραγγελία που έδωσε στις 11 Απριλίου του 2013 ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, συνέταξε στις 7 Μαϊου ένα πόριμα - φωτιά για την υπόθεση των ύποπτων δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, της υπόθεσης Proton. Εξ΄ όσων γνωρίζω, υπάρχει πόρισμα στα χέρια των ανακριτικών Αρχών, που αφορά σε πιθανές ευθύνες του κεντρικού τραπεζίτη και της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ, για το αν διέπραξαν το αδίκημα της απιστίας και σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Επιμένω να καταγγέλλω και θα καταγγέλλω κάθε πράξη που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης