Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό σε συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ - Aπίθανη η έξοδος από το ευρώ

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό σε συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ - Aπίθανη η έξοδος από το ευρώ
Συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Reuters
Υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό στο να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας κομμάτων με στόχο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την έξοδο από το Μνημόνιο» δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Reuters, ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα θα εξαρτηθεί από την δέσμευση τους στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την μετάβαση σε ένα μετα-μνημονιακό πρόγραμμα χωρίς ριψοκίνδυνες κινήσεις.
«Οι όροι είναι ότι όλοι καταλαβαίνουν πως οι βιαστικές, ερασιτεχνικές προτάσεις είναι επικίνδυνες και αυξάνουν τον κίνδυνο της χώρας» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει «ο κίνδυνος ενός σοκ ή μιας απογοήτευσης σε σχέση με τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί από τις εύκολες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
Όδο αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.
«Κανείς δεν το θέλει, αλλά είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα ατυχήματα», είπε ο κ. Βενιζέλος.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να μην επεμβαίνουν στις ελληνικές εκλογές και να σεβαστούν την κυριαρχία του ελληνικού λαού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης