Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε εξέλιξη τώρα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Σε εξέλιξη τώρα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Δημιουργείται οικονομικό κυβερνητικό όργανο στα πρότυπα του ΚΥΣΕΑ, που θα συνεδριάζει παρά τω πρωθυπουργώ
Οι πρώτες κινήσεις στο επίπεδο της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης, αλλά και των επαφών με τους εταίρους και δανειστές βρίσκονται στο επίκεντρο σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ύστερα από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσσακαλώτος και Μιχάλης Χουλιαράκης συσκέπτονται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των στελεχών του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβουν χαρτοφυλάκια στο υπουργείο Οικονομικών, με τον Γιάννη Βαρουφάκη να φέρεται ως το φαβορί για τη θέση του υπουργού.
Ωστόσο, ο Γιάννης Δραγασάκης θα έχει το σύνολο του συντονισμού και την εποπτεία του υπουργείου, ενώ κορυφαία πηγή του οικονομικού επιτελείου σημειώνει ότι «δημιουργείται ένα οικονομικό κυβερνητικό όργανο σαν το ΚΥΣΕΑ, το οποίο θα συνεδριάζει παρά τω πρωθυπουργώ και θα καθορίζει όλες τις κινήσεις που αφορούν στα οικονομικά νομοσχέδια, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τα έσοδα και τη διαπραγμάτευση».
Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι θα υπάρξει ενημέρωση του κ. Χαρδούβελη προς τον κ. Δραγασάκη προκειμένου να του μεταφέρει τα όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup.

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης