Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος στη Wiener Zeitung: Για εμάς δεν υπάρχει τρόικα - Δεν πρόκειται να μιλήσουμε μαζί της

Κατρούγκαλος στη Wiener Zeitung: Για εμάς δεν υπάρχει τρόικα - Δεν πρόκειται να μιλήσουμε μαζί της
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση είναι απελευθερωμένη
Σαφές μήνυμα ότι η τρόικα έχει τελειώσει για την Ελλάδα τονίζει σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα, Wiener Zeitung, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος.
«Για μας δεν υπάρχει τρόικα και ούτε πρόκειται να μιλήσουμε μαζί της για να της δώσουμε με αυτόν τον τρόπο μια νομιμοποίηση», επισημαίνει με κατηγορηματικό τρόπο και προσθέτει:
«Για μας υπάρχουν μόνον οι πολιτικά και νομικά νομιμοποιημένοι θεσμοί στην Ευρώπη, δεν αισθανόμαστε δεσμευμένοι με τους όρους των προγραμμάτων προσαρμογής για την Ελλάδα, είμαστε απελευθερωμένοι, όποιος ανέμενε ότι μετά τις εκλογές θα κάναμε "κωλοτούμπα" απατάται σφοδρά, θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας στο εσωτερικό, στην Ελλάδα, γι αυτό έχουμε εκλεγεί, γι αυτό απαγορεύουμε οποιαδήποτε ανάμιξη, γι αυτό δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν».
Από την άλλη, εκείνο που θα διαπραγματευτεί βεβαίως με τους Ευρωπαίους εταίρους η ελληνική κυβέρνηση, είναι το ζήτημα πώς θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους, αυτό είναι κάτι που τους αφορά και προς τούτο θα υπάρξουν συναινετικές λύσεις, όχι μονομερή βήματα, αναφέρει
Στη συνέντευξή του ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει πως η επιστροφή των αντισυνταγματικα απολυμένων υπαλλήλων θα γίνει «αμέσως» και διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για «νέες προσλήψεις», όπως λανθασμένα αναφέρεται, αλλά για «άρση των απολύσεων» που αφορά συγκεκριμένα όλους όσοι είχαν τεθεί, από την προηγούμενη κυβέρνηση, προσωρινά στην αποκαλούμενη εφεδρεία, αλλά μετά την πάροδο του μεταβατικού χρόνου απολύθηκαν.
Όπως εξηγεί, τα 3.500 αυτά πρόσωπα είναι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθηγητές τεχνικής κατεύθυνσης, χωρίς στον αριθμό αυτών να περιλαμβάνονται οι 2.656 συνεργάτες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, «τους οποίους κατάργησε πραξικοπηματικά η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούνιο του 2013» και το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης προβλέπει την επανίδρυση της ΕΡΤ, αλλά , όμως, αυτό δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του δικού του υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης