Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Δραγασάκης: Από λεπρός της Ευρώπης, η Ελλάδα γίνεται καταλύτης ευρύτερων εξελίξεων

Γ. Δραγασάκης: Από λεπρός της Ευρώπης, η Ελλάδα γίνεται καταλύτης ευρύτερων εξελίξεων
Οι συνομιλίες με τους εταίρους μπορούν να οδηγήσουν σε πολιτική συμφωνία, εκτιμά ο Γ. Δραγασάκης
Την εκτίμηση ότι ο κύκλος των συναντήσεων που έχει ξεκινήσει η νέα κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική συμφωνία, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, σε δηλώσεις του στο Mega.
Τόνισε, ωστόσο, ότι εάν δεν βρεθεί λύση, το 28 Φεβρουαρίου μπορεί να γίνει 28 Μαΐου, «αφού τεχνικής φύσης ήταν η παράταση που δόθηκε στη χώρα» μας, «με στόχο να μας πιέσει».
Επίσης, προσέθεσε, υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν διάφορα σχήματα τα οποία θα εξασφαλίζουν την κάλυψη που θέλει η ΕΚΤ ώστε να συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στη χώρα.
Όσον αφορά στη ρευστότητα, δήλωσε ότι αυτή ελέγχεται από την ΕΚΤ και τον Draghi και «θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να μην διαταραχθεί η ομαλή πορεία των πραγμάτων».
Όπως εξήγησε, ο πρόεδρος της ΕΚΤ «ποτέ δεν μίλησε για συνέχιση του προγράμματος, μίλησε είτε για πρόγραμμα είτε για πολιτικό πλαίσιο εντός των ευρωπαϊκών θεσμών, για κάποιο λόγο ορισμένα κέντρα στην Ελλάδα θέλουν να βάλουν στο στόμα του κ. Draghi άλλα πράγματα".
Επισήμανε ότι ο κ. Draghi θέλει πολιτική συμφωνία ενώ αναφερόμενος στα «όχι» που εκστόμισε η ελληνική πλευρά την Παρασκευή είπε ότι αυτά αποτελούν τον κοινό τόπο των συζητήσεων στην Ευρώπη.
«Πρώτον κανείς δεν μιλάει για τρόικα, αλλά για θεσμούς της Ευρώπης και το ΔΝΤ, δεν συζητάμε για συνέχιση προγράμματος αλλά για νέα συμφωνία, τρίτον η έμφαση όχι σε μέτρα αλλά σε πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Στη συνέχεια, ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στην δυναμική των εξελίξεων και όχι στην στατική εικόνα των πραγμάτων και για το ότι η Ελλάδα «από λεπρός της Ευρώπης γίνεται ένας καταλύτης ευρύτερων εξελίξεων».
Εκτίμησε μάλιστα ότι και μέσα στη Γερμανία υπάρχει συζήτηση, ότι «υπάρχουν διαφορετικές φωνές και εμείς αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι δεν έχουμε μια ελληνογερμανική σύγκρουση, ο αντίπαλός μας δεν είναι η Γερμανία, η αντίπαλός μας είναι μια πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ευρώπη αυτά τα χρόνια και που δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα καταρχάς σε εμάς αλλά κατ' επέκταση σε όλη την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης