Τελευταία Νέα
Πολιτική

Wall Street Journal: Το πιο ενδιαφέρον γεγονός της εβδομάδας η συνάντηση Τσίπρα – Juncker

Wall Street Journal: Το πιο ενδιαφέρον γεγονός της εβδομάδας η συνάντηση Τσίπρα – Juncker
Για σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Κομισιόν για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας έως το καλοκαίρι κάνει λόγο το δημοσίευμα
Την άποψη ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker αναμένεται να είναι «το πιο ενδιαφέρον γεγονός της εβδομάδας» διατυπώνει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal.
Η συνάντηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, γίνεται στον απόηχο πληροφοριών πρ από κύκλους της ΕΕ που αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιθυμεί την κατάργηση της τρόικας στην Ελλάδα και ότι η Κομισιόν έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ως το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal ο κ. Τσίπρας αναμένεται επίσης αυτή την εβδομάδα, να επισκεφθεί Ρώμη και Παρίσι και τα επιχειρήματά του κατά της λιτότητας είναι πιθανό να κερδίσουν τη συμπάθεια του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi και του Γάλλου προέδρου Francois Hollande.
Όπως υπογραμμίζεται «το Βερολίνο δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, να έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των επισκέψεων του κ.Τσίπρα» και όπως επισημαίνεται, εάν δεν γίνει αυτό, μια πρώτη συνάντηση μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel του Α. Τσίπρα «φαίνεται πιθανή κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ, στις 12 Φεβρουαρίου» και ότι «πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα».
Παράλληλα, αναφέρεται ότι τις Βρυξέλλες αναμένεται να επισκεφθεί την Παρασκευή και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Jo Baiden, ο οποίος θα συναντηθεί με ηγέτες της ΕΕ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ.Baiden θα μεταβεί στη συνέχεια στο Μόναχο για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης