Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης (κυβ. εκπρόσωπος): Διαπραγματευόμαστε σκληρά – Στόχος η συμφωνία έως τη Δευτέρα

Σακελλαρίδης (κυβ. εκπρόσωπος): Διαπραγματευόμαστε σκληρά – Στόχος η συμφωνία έως τη Δευτέρα
Η κυβέρνηση παρά τις πιέσεις, δεν έκανε πίσω και δεν αγνόησε τη λαϊκή εντολή τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης
Την άποψη πως η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας έως την ερχόμενη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται, ο κ.Σακελλαρίδης υποστήριξε πως η ελληνική αντιπροσωπεία στοχεύει στη συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια μέχρι τη Δευτέρα όταν και θα διεξαχθεί το Eurogroup.
Όπως είπε, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο έκτακτο Eurogroup της περασμένης Τετάρτης, η ελληνική πλευρά δεν προχώρησε στην υπογραφή του κοινού ανακοινωθέντος γιατί αυτό έκανε λόγο για «συνέχιση» του υπάρχοντος προγράμματος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι παρά τα όσα λέγονταν για ρήξη και παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν, δεν έκαναν πίσω και δεν έγραψαν «στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» τη λαϊκή εντολή.
«Αυτός είναι ο τρόπος για να διαπραγματεύεται μια κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται με στωικότητα αυτό που της λένε, ενώ έκανε λόγο και για δεσμούς που αναπτύσσονται και με άλλες χώρες, μετά τις επαφές της κυβέρνησης των προηγούμενων ημερών στο εξωτερικό.
«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα», είπε ο κ. Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι έως το νέο Eurogroup της Δευτέρας θα υπάρξουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για να υπάρξει συμφωνία.
Επιπλέον, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι δεν έχει κάνει καμία μεταστροφή στις θέσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης