Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκαθήλωση της ΝΔ στις ευρωεκλογές, καταρρέει κάτω από 30% - Δύσκολη η επόμενη μέρα - Μετριότητα για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Αποκαθήλωση της ΝΔ στις ευρωεκλογές, καταρρέει κάτω από 30% - Δύσκολη η επόμενη μέρα - Μετριότητα για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει τον πήχη για τις ευρωεκλογές στο 33%

Αποκαθήλωση της ΝΔ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, καθώς το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος υποχωρεί κάτω από το 30%, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε θέσει τον πήχη στο 33% (το ποσοστό που είχε συγκεντρώσει στις ευρωεκλογές του 2019).
Την ίδια στιγμή, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση, ενώ στους νικητές της βραδιάς αναδεικνύεται η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Ειδικότερα, με την ενσωμάτωση στο 40,78% τα ποσοστά στην επικράτεια διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 27,58%
ΣΥΡΙΖΑ: 14,70%
ΠΑΣΟΚ: 13,43%
Ελληνική Λύση: 9,92%
ΚΚΕ: 9,28%
Νίκη: 4,43%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,37%
Φωνή Λογικής: 3,04%
ευρωεκλογές_2024.JPG

Παρακάτω παρατίθενται τα αποτελέσματα των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, όπου προκύπτει η κατάρρευση της ΝΔ, αλλά και οι μεγάλες απώλειες για ΣΥΡΙΖΑ...
Εθνικές_εκλογές_Ιούνιος_2023.JPG

ευρωεκλογές_2019.JPG
Δύσκολη η επόμενη μέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με φόντο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η επόμενη μέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μόνο εύκολη δεν μπορεί να είναι...
Αν και η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα έναντι του δεύτερου κόμματος (είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είτε το ΠΑΣΟΚ), οι απώλειες είναι μεγάλες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πληρώνει ακριβά την αλαζονεία του 41%. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας και κυρίως της ακρίβειας, αλλά και τα προβλήματα που παραμένουν στη Θεσσαλία με τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις για την κακοκαιρία Daniel.
Οι πολίτες δεν φαίνεται να πείστηκαν από το αφήγημα της κυβέρνησης περί «εισαγώμενης ακρίβειας» ενώ την ίδια στιγμή τα πολυδιαφημισμένα -από το Μέγαρο Μαξίμου- μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν φαίνεται να έπεισαν τους πολίτες.
Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών και κυρίως των πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που επιδείνωσαν περαιτέρω την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος.

Στο τραπέζι ο ανασχηματισμός

Μια από πρώτες λύσεις για αλλαγή του σκηνικού και της ατζέντας την επόμενη μέρα στη ΝΔ, είναι ο ανασχηματισμός.
Αν και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανύποπτη στιγμή έχει δηλώσει ότι δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών, συνεργάτες του υπενθυμίζουν επίσης, ότι η απόδοση του κυβερνητικού σχήματος και ενός εκάστου των υπουργών αξιολογούνται καθημερινά. Γίνεται προφανές ότι στο μπλοκάκι του ο πρωθυπουργός έχει ήδη σημειώσει τυχόν λάθη και παραλείψεις, αλλά και συνολικά τις επιδόσεις των υπουργών του για τα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζονται και τους στόχους που έχουν έως σήμερα επιτύχει ή παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Μάχη για τη δεύτερη θέση

Την ίδια στιγμή ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση, με τα ποσοστά της της Χαριλάου Τρικούπη να ανεβαίνουν.
Επίσης πολύ κοντά είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης που πηγαίνουν ψήφο - ψήφο για την τέταρτη θέση. Σημειώνεται ότι το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου συγκεντρώνει πολύ υψηλά ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα και σε πολλές περιοχές είναι δεύτερο κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης