Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αριστερή Πλατφόρμα: Η Γερμανία ζητά την παράταση της νεο-αποικιακής κηδεμονίας της Ελλάδας

Αριστερή Πλατφόρμα: Η Γερμανία ζητά την παράταση της νεο-αποικιακής κηδεμονίας της Ελλάδας
Οι δανειστές ζητούν γη και ύδωρ από την Ελλάδα
Ευθεία επίθεση στην Ευρωζώνη εξαπέλυσε η Αριστερή Πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «νεοαπαικοιακή κηδεμονία της Ελλάδας»
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «iskra.gr», το οποίο αντηχεί τις απόψεις του Π. Λαφαζάνη και τις Αριστερής Πλατφόρμας, «την μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή εξέλιξη στη συνεδρίαση του Eurogroup φέρει η Γερμανία, η οποία αξίωσε για άλλη μία φορά τη συνέχιση του μνημονιακού προγράμματος και την παράταση της νεοαποικιακής κηδεμονίας της χώρας και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε "γη και ύδωρ" από τον ελληνικό λαό».
«Στο σχέδιο ανακοίνωσης του Eurogroup το οποίο απορρίφθηκε εμφανίζονταν «οι ελληνικές αρχές να εκφράζουν την πρόθεσή τους να ζητήσουν εξάμηνη τεχνική επέκταση του ισχύοντος προγράμματος ως ενδιάμεσο βήμα». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η ρύθμιση αυτή θα αποτελούσε χρονική γέφυρα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup προκειμένου να εργαστούν επί διευθετήσεων που θα ακολουθούσαν. Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο σε αυτή τη νέα διευθέτηση. Το Eurogroup εμφανίζεται με θετική διάθεση έναντι παρόμοιας αίτησης από τις ελληνικές αρχές» αναφέρει το δημοσίευμα.
«Το Eurogroup έδωσε χρονικό περιθώριο στην Ελλάδα έως την Παρασκευή (20/2) προκειμένου να ζητήσει η Ελλάδα επέκταση του τρέχοντος προγράμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και το επόμενο βήμα μπορεί να γίνει μόνο από την Αθήνα. Η επέκταση, όπως ξεκαθάρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενέχει περιθώρια ευελιξίας, αλλά συνεπάγεται δεσμεύσεις» καταλήγει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης