Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την Τετάρτη ξεκινά η δίκη του Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Lagarde

Την Τετάρτη ξεκινά η δίκη του Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Lagarde
Η δίκη θα πραγματοποιηθεί από το Ειδικό Δικαστήριο
Την επόμενη Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, ξεκινάει η πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Lagarde.
Η δίκη θα πραγματοποιηθεί από το Ειδικό Δικαστήριο, όπου πριν από 24 χρόνια εκδικάστηκε η υπόθεση του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Κοσκωτά.
Του Ειδικού Δικαστηρίου ηγείται ο Νικόλαος Πάσσος, ενά ως μέλη κληρώθηκαν οι Κώστας Τσόλα, Μαρία Γαλάνη Λεοναρδοπούλου, Αντώνης Ζευγώλη, Δημήτρης Κόμη, Νίκος Πάσσο, Αργύρης Σταυράκη, Δημήτρης Κράνη.
Αναπληρωματικά μέλη είναι οι : Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Φράγκος, Ερωτόκριτος Καλούδης, Ταξιαρχία Κόμβου, Κώστας Πισπιρίγκος, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, Κατερίνα Σακελαροπούλου, Δημοσθένης Πετρούλιας.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 για τους καταχραστές του Δημοσίου και το επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα (λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων του Ν. 1608/1950) της απόπειρας απιστίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης