Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος σε Κωνσταντοπούλου: Συντελείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Βενιζέλος σε Κωνσταντοπούλου: Συντελείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο η στάση της κ. Κωνσταντοπούλου είναι κραυγαλέα αντιθεσμική
Για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, αφού είχε ζητήσει τη μετάθεση της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, για την άρσης ασυλία του Α. Γεωργιάδη λόγων της απουσίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
«Να συνειδητοποιήσετε ότι ασκείτε τα καθήκοντα του προέδρου της Βουλής και να αποκτήσετε την αυτοσυγκράτηση που απαιτεί ο ρόλος αυτός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Η ψηφοφορία όπως τη θέτετε παραβιάζει κραυγαλέα το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Διότι θέτετε υπό ψηφοφορία την παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:
«Παραβιάζετε και τον κανονισμό και το Σύνταγμα και την κοινοβουλευτική τάξη. Σας αποδοκίμασε το κόμμα σας, σας αποδοκίμασαν όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και επιμένετε αταλάντευτη και επίμονη. Συντελείτε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» ανέφερε σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να ζητήσει τη μετάθεση της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, που αφορούσε σε υπόθεση άρσης ασυλίας του Α. Γεωργιάδη βουλευτή της ΝΔ.
Αφορμή στάθηκε η απουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς ο εισαγγελέας δεν ενέκρινε την αδειοδότησή τους για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, παρ΄ ότι πρόσφατα είχε εγκρίνει την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών στην Βουλή.
Η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε ότι πρέπει να μετάσχει το σύνολο της Βουλής σε κάθε ψηφοφορία, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του μεγαλύτερου μέρους των βουλευτών από όλες τις παρατάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης