Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Οι Βρυξέλλες υποκινούν την τρομοκρατία και τις επιθέσεις σε ειρηνικές πόλεις

Zakharova (Ρωσία): Οι Βρυξέλλες υποκινούν την τρομοκρατία και τις επιθέσεις σε ειρηνικές πόλεις
Όταν μιλούν για το δικαίωμα της Ουκρανίας να επιτεθεί στη Γέφυρα της Κριμαίας λέει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Πυρά στην ΕΕ και στις Βρυξέλλες ότι με τις δηλώσεις για το «δικαίωμα» της Ουκρανίας να επιτεθεί στη Γέφυρα της Κριμαίας, υποκινούν άμεσα την τρομοκρατία και τις επιθέσεις σε ειρηνικές πόλεις εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η Zakharova αναφερόταν στην τοποθέτηση του εκπροσώπου της υπηρεσίας εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Peter Stano, ο οποίος μίλησε για «το δικαίωμα του Κιέβου στην αυτοάμυνα», απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τη Γέφυρα της Κριμαίας νόμιμο στρατιωτικό στόχο της Ουκρανίας.
«Δεν υπάρχει απλώς άλλη επιλογή πέρα από το να ονομάσουμε αυτή τη δήλωση σε άμεση υποκίνηση στην τρομοκρατία.
Επιπλέον, θα πω ότι είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι δεν μιλάμε για δήλωση ενός περιθωριακού πολιτικού κόμματος, ενός εξτρεμιστικού κινήματος» υπογράμμισε η Zakharova, τονίζοντας ότι ο Stano είναι αξιωματούχος της ΕΕ και μιλά για ολόκληρη την Ένωση.
«Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Stano αποδεικνύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι απλώς χορηγός του καθεστώτος του Κιέβου.
Mε τις δηλώσεις του, υποκινεί το Κίεβο να συνεχίσει τις επιθέσεις σε ειρηνικές ρωσικές πόλεις και σε μη στρατιωτικές υποδομές» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης