Τελευταία Νέα
Πολιτική

WSJ: Ο χρόνος για την Ελλάδα μετρά αντίστροφα - Ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό;

WSJ: Ο χρόνος για την Ελλάδα μετρά αντίστροφα - Ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό;
«Ανά πάσα στιγμή, η κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από χρήματα»
Ο χρόνος για να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα μετρά αντίστροφα, καθώς η κλεψύδρα… αδειάζει, προειδοποιεί ο κύριος αρθρογράφος της Wall Street Journal, Simon Nixon.
Ειδικότερα, το αμερικανικό δημοσίευμα, προειδοποιεί πως ο χρόνος για την ελληνική οικονομία μετρά αντίστροφα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ρισκάρει να οδηγήσει την Ελλάδα στην καταστροφή, φέρνοντάς την στο χείλος του γκρεμού.
Ήδη, υπενθυμίζει χαρακτηριστικά, τα φορολογικά έσοδα έχουν υποχωρήσει κατά 1 δισ. ευρώ έναντι των στόχων, οι τράπεζες έχουν απολέσει καταθέσεις 20 δισ. ευρώ και οι επενδύσεις βρίσκονται στην κυριολεξία στον πάγο.
«Ανά πάσα στιγμή, η κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από χρήματα» τονίζει ο S. Nixon.
Mάλιστα, υπογραμμίζει, πως η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αγνοείται ακόμη και από τον Γιάννη Βαρουφάκη.
«Οι κινήσεις της Αθήνας καθορίζεται από μία μόνο ιδέα: Να αναγκαστεί η Ευρωζώνη να παράσχει άνευ όρων χρήματα στην Ελλάδας» υπερθεματίζει ο S. Nixon.
Βέβαια, προσθέτει, αυτή η στρατηγική έχει μηδενική πιθανότητα επιτυχίας, καθώς η Ευρωζώνη δεν πρόκειται ουδέποτε να εκταμιεύσει χρήματος, χωρίς τη λήψη ανταλλαγμάτων.
Το ίδιο ισχύει και για την ΕΚΤ και για το ΔΝΤ, καθώς αμφότεροι οι θεσμοί δεν προβλέπουν την εκταμίευση των χρημάτων δίχως την εκπλήρωση ορισμένων ορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης