Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπ. Δικαιοσύνης: Ικανοποιούνται κάποιες απαιτήσεις των απεργών πείνας - Να σταματήσουν την απεργία

Υπ. Δικαιοσύνης: Ικανοποιούνται κάποιες απαιτήσεις των απεργών πείνας - Να σταματήσουν την απεργία
Οι γιατροί των σωφρονιστικών καταστημάτων οφείλουν να παρέχουν θεραπευτικές υπηρεσίες
«Οι κρατούμενοι απεργοί πείνας προσκαλούνται να διακόψουν την απεργία τους αναμένοντας την εξέλιξη των νομοπαρασκευαστικών εργασιών που από πριν είχαν ξεκινήσει και με ταχύτητα προχωρούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μάλιστα, τονίζει ότι κάποια από τα αιτήματα των απεργών αντιστοιχούν σε από καιρό εξαγγελμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ άλλα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχετικών κωδίκων.
Σχετικά με την ανακοίνωση προσωπικών γιατρών των κρατουμένων απεργών πείνας, το υπουργείο υπογραμμίζει πως οι γιατροί των σωφρονιστικών καταστημάτων, ή αν χρειαστεί των νοσοκομείων, οφείλουν να παρέχουν θεραπευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στην απόφαση των κρατουμένων, με συνεχή παρακολούθηση και ετοιμότητα επέμβασης σε περίπτωση κατάστασης ανάγκης.
«Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας θα γίνει το παν για τη φροντίδα της ζωής και της υγείας των κρατουμένων», επισημαίνεται.
Σημειώνεται ότι στα αιτήματα των απεργών πείνας, μεταξύ άλλων, είναι η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ και των αντιτρομοκρατικών νόμων, η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
Πάντως, της ανακοίνωσης του υπουργείου είχε προηγηθεί δήλωση των προσωπικών γιατρών των απεργών, που μεταξύ άλλων ανέφεραν πως οι κρατούμενοι, πέραν τριών, διανύουν την 20ή ημέρα απεργίας πείνας και εμφανίζουν πλέον μεγάλη απώλεια του αρχικού βάρους.
Σημειώνεται ότι οι απεργοί πείνας είναι καταδικασμένοι για συμμετοχή τους σε  τρομοκρατικές οργανώσεις και μεταξ'ύ αυτών, είναι οι Δ. Κουφοντίνας, Ν. Μαζιώτης, τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, κά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης