Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα σε πιστωτικό γεγονός - Ο Τσίπρας επιδιώκει τη σύγκρουση

Σαμαράς: Η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα σε πιστωτικό γεγονός - Ο Τσίπρας επιδιώκει τη σύγκρουση
«Ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να μείνει στο ευρώ, όχι για να έρθει σε σύγκρουση»
Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως επιδιώκει τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια, ο επικεφαλής της ΝΔ υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει τη σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους».
«Τα ψέματα της κυβέρνησης στοιχίζουν στη χώρα» συνέχισε ο Αντ. Σαμαράς, ενώ επανέλαβε πως «ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να μείνει στο ευρώ, όχι για να έρθει σε σύγκρουση».
Όσον αφορά τις επαφές του Γ. Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε πως «πήγε στο ΔΝΤ για να δώσει διαβεβαιώσεις πως θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την τρόικα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έδιωχνε κάθε μέρα».
Παράλληλα, επανέλαβε πως η νέα κυβέρνηση οδεύει τη χώρα προς νέο πακέτο βοήθειας, ενώ εξέφρασε φόβους πως «πλησιάζουμε πιο κοντά στο πιστωτικό γεγονός».
«Εάν η χώρα οδηγηθεί στα βράχια και χρεοκοπήσουμε, τότε θα κάνουμε ανακριτική επιτροπή» προειδοποίησε ο Αντ. Σαμαράς.
Αναφερόμενος στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, διέτεινε πως «η κυβέρνηση δημιουργεί εσωτερικούς εχθρούς, ενώ βρίσκεται σε εφιαλτικά αδιέξοδα», καθιστώντας σαφές πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη σχετική πρόταση.
Εν συνεχεία, διέτεινε πως η νέα κυβέρνηση γκρεμίζει κάθε μέρα ό,τι έχτισε και ανέκτησε η κυβέρνηση της ΝΔ.
«Η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση» σημείωσε παράλληλα, ο Αντ. Σαμαράς.
Μάλιστα, επανέλαβε πως η διερεύνση των συνθηκών υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια απαιτεί και τον έλεγχο της τρέχουσας κυβέρνησης, η οποία ανέκοψε την πορεία εξόδου από το μνημόνιο.
«Θα ερευνηθούν και οι δικές σας ευθύνες» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ετοιμάζετε κατηγορητήριο γι’ αυτούς που έσωσαν την Ελλάδα. Ετοιμαστείτε για κατηγορητήριο εναντίον της σημερινής κυβέρνησης» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης