Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (υπ. Υγείας) : Το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας θα πρέπει να ανατραπεί

Κουρουμπλής (υπ. Υγείας) : Το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας θα πρέπει να ανατραπεί
Σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων
«Είμαστε εδώ και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα επιλογής και αποφασιστικότητας αυτής της κυβέρνησης, να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε  από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας και να εξαγγείλει 4500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2015 «είναι η πιο ισχυρή απάντηση για το που στοχεύει η σημερινή κυβέρνηση».
Ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό επισκέφθηκε το μεσημέρι το νοσοκομείο της πόλης και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων της υγείας από την περιοχή, τόνισε ότι «αυτό το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας θα πρέπει να ανατραπεί.
Γιατί η υγεία είναι αγαθό που αφορά κάθε πολίτη».
Όπως είπε, η ανάταξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ανατροπή του καθεστώτος της υγειονομικής φτώχειας,  αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αναγκών με επικουρικό προσωπικό.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη, όπως ανέφερε, είναι πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση ενός πληροφορικού συστήματος που θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας υγείας,  κάνοντας λόγο για ένα σύστημα Taxis στο χώρο της υγείας που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015.
Επανέλαβε δε, ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων, εκτιμώντας πως εντός του τρέχοντος έτους  θα ολοκληρωθεί η προμήθειά τους αλλά και η πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών.
Μάλιστα, οι θέσεις που θα καλυφθούν ανά νοσοκομείο,  όπως γνωστοποίησε, θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των επαφών που θα έχει σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.
Αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, θα γίνει εντός του Μαΐου και μάλιστα, οι θέσεις θα καλυφθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν ανά περιοχή.
Ο κ. Ξανθός από την πλευρά του υπογράμμισε πως «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διαχειριστούμε ένα σύστημα υγείας που βρίσκεται υπό κατάρρευση με στόχο την ανακούφιση του πολίτη και την επιβίωση του συστήματος υγείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης