Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρειος Πάγος: Κανονικά θα ξεκινήσει η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens - Χριστοφοράκος κι άλλοι 63 οι κατηγορούμενοι

Άρειος Πάγος: Κανονικά θα ξεκινήσει η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens - Χριστοφοράκος κι άλλοι 63 οι κατηγορούμενοι
Ο Αρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν υποβάλλει τέσσερις εκ των συνολικά 13 γερμανών
Επικυρώθηκε από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη το παραπεμπτικό βούλευμα για την διεξαγωγή της δίκης για την υπόθεση της Siemens και των «μαύρων ταμείων» της, για την οποία κατηγορούμενος είναι και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.
Ο Αρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν υποβάλλει τέσσερις εκ των συνολικά 13 γερμανών που κατηγορούνται στην υπόθεση, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των κατηγορούμενων στους 64.
Οι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και οι 4 γερμανοί -Ρόλαντ Κοχ, Ραινχαρτ Σίκατσεκ, Ρούντολφ Βολφγκανγκ και Λουντβιχ Αντον Χαινριχ Γιάσπερ- κατηγορούνται για την σύμβαση 8002 της ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ αλλά και για τον "χορό εκατομμυρίων" από τα "μαύρα ταμεία" του γερμανικού κολοσσού.
Μεταξύ των ελλήνων κατηγορουμένων είναι οι Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος και οι 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται αδικήματα όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και συνέργεια στις πράξεις αυτές.
Ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης των τεσσάρων γερμανών κατηγορουμένων κρίνοντας ότι δεν συντρέχει ακυρότητα της διαδικασίας λόγω μη μετάφρασης της εισαγγελικής πρότασης στα Γερμανικά, καθώς είχαν λάβει γνώση του περιεχομένου της οι συνήγοροι των τεσσάρων κατηγορουμένων.
Ακόμη, ο κ. Βουρλιώτης επισημαίνει ότι δεν παραβιάζεται το δεδικασμένο, όπως υποστηρίζουν οι τέσσερις Γερμανοί και ότι το επίμαχο βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης