Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα - Έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα - Έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις
Δημιουργεί μόνιμη πληγή στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας, αναφέρει αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Το θέμα της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα και των εκρηκτικών διαστάσεων που έχει λάβει θέτει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρεται στην ερώτησή του στη θεαματική αύξηση της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, κυρίως τα χρόνια της κρίσης, η οποία έφτασε το 2014 στο 13.85%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «το πραγματικό πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας γίνεται ακόμα εντονότερο, εάν αναλογιστούμε τους περιορισμένους και δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο είναι υποστελεχωμένο εδώ και χρόνια».
Εν συνεχεία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σημειώνει ότι η αδήλωτη εργασία «δημιουργεί μια μόνιμη πληγή στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας», ρωτά την Κομισιόν εάν «γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα» και «πόσο υπολογίζει τα διαφυγόντα έσοδα για το ασφαλιστικό σύστημα».
Επίσης, ζητά να τον πληροφορήσει για την «κατάσταση με την αδήλωτη εργασία στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση» και «τα ποσοστά της ανά κράτος μέλος».
Καταλήγοντας ο κ. Παπαδημούλης ζητά από την Κομισιόν πληροφορίες σχετικά με τις «“βέλτιστες πρακτικές” αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας στην Ε.Ε.», αλλά και με «ποιους τρόπους σκοπεύει να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση στις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης