Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Καταστροφή για την Ελλάδα και τις τράπεζες ενδεχόμενο δημοψήφισμα

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Καταστροφή για την Ελλάδα και τις τράπεζες ενδεχόμενο δημοψήφισμα
Ο κ. Βενιζέλος επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση, διότι αντί για μια προοπτική εξόδου, δημιούργησε με τη στάση της την προοπτική μακροχρόνιας παραμονής της χώρας στο καθεστώς του μνημονίου
Αν προκηρυχθεί δημοψήφισμα θα καταστραφούν οι τράπεζες προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή ρήξης με τους εταίρους.
«Το δημοψήφισμα δεν είναι οδός διαφυγής για την κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής.
Ο κ. Βενιζέλος επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση, διότι αντί για μια προοπτική εξόδου, δημιούργησε με τη στάση της την προοπτική μακροχρόνιας παραμονής της χώρας στο καθεστώς του μνημονίου.
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας:
«Δεν έχετε εντολή ρήξης.
Δεν έχετε πλειοψηφία μεταστροφής.
Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.
Και οδός διαφυγής το δημοψήφισμα δεν είναι.
Το δε κόστος είναι δυστυχώς δεδομένο. Γι' αυτό σας ζητώ. Σας παρακαλώ. Σκεφτείτε το εξής. Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις.
» Ή θα γίνει μια ολική καταστροφή της χώρας και θα δικαιωθούμε εν μέσω ερειπίων που δεν το θέλουμε, και παρακαλούμε να μην γίνει. Ή θα προσχωρήσετε στην πολιτική μας.
Αυτή που φτύσατε, λοιδωρήσατε, συκοφαντήσατε, υπονομεύσατε. Θα προσχωρήσετε και καλά θα κάνετε. Αλλά κάντε το έντιμα, οργανωμένα, ανοιχτά, με γενναιοδωρία. Και ζητείστε συγγνώμη, όχι από εμάς, αλλά από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα και τις ψευδαισθήσεις. Δεν υπάρχει καιρός για ερασιτεχνισμούς. Δεν μπορεί η χώρα να ζει σε καθεστώς αβεβαιότητας που τρώει τις σάρκες της».
Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού και την αναφορά του στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ο κ. Τσίπρας αφού δήλωσε γοητευμένος από την κ. Μέρκελ και έκανε δια μακρόν το ψυχογράφημά της, το πολιτικό και το ατομικό, είπε τι; Ότι ή θα υπάρξει συμφωνία κατά τη δική του αντίληψη ή δημοψήφισμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης