Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Καλοδεχούμενο το δημοψήφισμα – Η κυβέρνηση Τσίπρα υποσχέθηκε πολλά προεκλογικά

Γ. Παπανδρέου: Καλοδεχούμενο το δημοψήφισμα – Η κυβέρνηση Τσίπρα υποσχέθηκε πολλά προεκλογικά
Εάν είχε γίνει δημοψήφισμα το 2011 θα είχε παραχθεί συναίνεση στην κοινωνία για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων τονίζει ο κ. Παπανδρέου
Υπέρ ενός δημοψηφίσματος για το ελληνικό πρόγραμμα τάσσεται ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.
Με κείμενο του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο την εποχή που ο ίδιος ήταν στην πρωθυπουργία «θα είχε αλλάξει το κλίμα», μια και το  δημοψήφισμα θα έκανε τους πολίτες «να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Ο κ.Παπανδρέου επισημαίνει ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος κρίνεται σκόπιμη και θεωρείται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να εξαναγκαστεί σε τέτοιο βήμα «επειδή υποσχέθηκε πάρα πολλά».
Όπως λέει, εάν είχε γίνει το δημοψήφισμα που ο ίδιος είχε προτείνει το 2011, «θα είχε παραχθεί συναίνεση στην ελληνική κοινωνία για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων».
«Αντίθετα από ό,τι στην Πορτογαλία ή την Ιρλανδία, δεν υπήρχε στην Ελλάδα τέτοια συναίνεση στην ελληνική πολιτική ελίτ και, αντιθέτως, όλα τα άλλα κόμματα και οι φορείς απέρριπταν κατηγορηματικά τις μεταρρυθμίσεις» τονίζει ο κ.Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως το δημοψήφισμα θα εξανάγκαζε τους Έλληνες «να πάρουν μία απόφαση, να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ε
Παράλληλα, όπως λέει, θα έβαζε τέλος στη συζήτηση περί Grexit.
Λέγοντας πως η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να αναγκαστεί να στήσει κάλπες δημοψηφίσματος γύρω από τις διαπραγματεύσεις, ο Γ.Παπανδρέου υποστηρίζει πως «τέτοιο δημοψήφισμα θα ήταν καλοδεχούμενο, αλλά μόνο στην περίπτωση που η κυβέρνηση έβρισκε το θάρρος να ζητήσει συμφωνία του λαού σε αυτό που μπορεί να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης