Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Juncker για εργασιακό, συνταξιοδοτικό - Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Juncker για εργασιακό, συνταξιοδοτικό - Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου
Σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων
Τις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου συνέχισε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ένα 48ωρο μετά την επικοινωνία με Merkel και Lagarde, είχε επαφές και με τον J.C. Juncker.
Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, J.C. Juncker επιχειρώντας να συμβάλλει περαιτέρω στην προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, οι δύο άνδρες εξέτασαν την πρόοδο των τελευταίων ημερών στις διμερείς διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, συζήτησαν την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού συστήματος, προκειμένου να καταστεί δικαιότερο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.
Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.
«Οι εποικοδομητικές συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν στα πλαίσια του Brussels Group» καταλήγει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης