Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης (ΝΔ): Απούσα η Ελλάδα από το πακέτο Juncker – Δεν υπάρχει χρόνος

tags :
Αυγενάκης (ΝΔ): Απούσα η Ελλάδα από το πακέτο Juncker – Δεν υπάρχει χρόνος
"Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις"
Για απουσία της Ελλάδας από το πακέτο Juncker καταγγέλλει την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο «γαλάζιος» βουλευτής, η κυβέρνηση απέσυρε τη λίστα των μέτρων ύψους 42,5 δισ. ευρώ, τα οποία εντάσσονται στο πακέτο Juncker, προκειμένου να καταθέσει καινούρια έως το Καλοκαίρι.
«Την ώρα που άλλες χώρες αξιοποιούν τις δυνατότητες του πακέτου Γιούνκερ, η ελληνική Κυβέρνηση είναι απούσα και η χώρα που τόσο ανάγκη έχει κοινοτικά χρήματα που θα ενθαρρύνουν ιδιωτικές επενδύσεις, παραμένει αμέτοχη.
Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε την πρώτη επιλογή έργων ύψους 600 εκ. ευρώ από τα 315 δις για τη δημιουργία υποδομών και την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, η ελληνική Κυβέρνηση απέσυρε (!) τη λίστα με έργα ύψους 42,5 δις με σκοπό να καταρτίσει νέα που ...θα υποβληθεί το καλοκαίρι, όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γ. Σταθάκης» τονίζει ο Λ. Αυγενάκης.
«Χρόνος δεν υπάρχει. Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι το κράτος έχει συνέχεια και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η όποια αργοπορία.
Υπάρχουν προτάσεις σοβαρές και τεκμηριωμένες για ώριμα και ανταγωνιστικά έργα που περιμένουν χρηματοδότηση» καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης