Πολιτική

Αβραμόπουλος: Αναγκαία η συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη

Αβραμόπουλος: Αναγκαία η συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη
"Η ενίσχυση της συνεργασίας της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης θα διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής"
Την ανάγκη συνεργασίας της Κομισιόν και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας εξήρε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος.
Ειδικότερα, μιλώντας στην ειδική Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την πρόληψη της τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης, ο Έλληνας Επίτροπος αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης.
Όπως ανέφερε, θα δοθεί έμφαση στη συνεργασία με φορείς του διαδικτύου, με στόχο την αποτροπή της χρήσης τους για τρομοκρατικές δραστηριότητες.
Ο Δ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να ληφθούν προληπτικά μέτρα στα κράτη μέλη της ΕΕ και σε τρίτες χώρες, μέσω της δημιουργίας Κέντρου Αριστείας για τη συλλογή και τη διάδοση της τεχνογνωσίας, με σκοπό την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης.
Καταλήγοντας ο Έλληνας Επίτροπος υπογράμμισε ότι η ενίσχυση της συνεργασίας της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης θα διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, καθώς και την περαιτέρω συνεργασία στα θέματα της μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης