Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άμεση οικονομική στήριξη για τη μεταναστευτική κρίση ζητά από τον Δ. Αβραμόπουλο η Ελλάδα

Άμεση οικονομική στήριξη για τη μεταναστευτική κρίση ζητά από τον Δ. Αβραμόπουλο η Ελλάδα
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δεσμεύτηκε για την υποστήριξη της άμεσης βοήθειας
Άμεση οικονομική στήριξη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών ζητά η ελληνική κυβέρνηση από τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ειδικότερα, κατόπιν σημερινής διυπουργικής σύσκεψης στο υπουργείου Ναυτιλίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δεσμεύτηκε για την υποστήριξη της άμεσης βοήθειας μέσω και της έκτακτης χρηματοδότησης για τις χώρες πρώτης γραμμής, όπως είναι η Ελλάδα.
Παράλληλα, ο Δ. Αβραμόπουλος υποστήριξε τον μηχανισμό εσωτερικής μετεγκατάστασης και τον επιμερισμό της ευθύνης μεταξύ των χωρών της ΕΕ και ανήγγειλε την ενίσχυση των κοινών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα των επιχειρήσεων «Τρίτων» και «Ποσειδών», μέσω του τριπλασιασμού των οικονομικών πόρων ενίσχυσης των μέσων υλοποίησής τους.
Επίσης, υποστήριξε την ανάγκη και περαιτέρω υιοθέτηση εναλλακτικών αντί της κράτησης μέτρων και τη λειτουργία δομών υποδοχής.
Από την πλευρά της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ. Χριστοδουλοπούλου, κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση δίνει «έναν υπέρ πάντων αγώνα, προκειμένου να μπορέσουμε στοιχειωδώς να διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση με ανυπέρβλητες δυσκολίες, που προκύπτουν από τον συνδυασμό της έντασης των ροών και του χρηματοδοτικού κενού που υπάρχει σε ευρωπαϊκά κονδύλια όχι με δική μας ευθύνη».
«Χρειάζονται κονδύλια για να καλύψουν ένα τεράστιο χρηματοδοτικό κενό που παραλάβαμε. Για τον λόγο αυτό, έχουμε εξαντλήσει ό,τι δυνατότητα χρηματοδότησης υπάρχει από τα έκτακτα και τακτικά χρηματοδοτικά κονδύλια της ΕΕ, και αναμένουμε τις πρώτες εκταμιεύσεις εντός του καλοκαιριού» κατέληξε η υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης