Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (υπ. Υγείας): Η λογική θα πρυτανεύσει και στις δύο πλευρές – Θα υπάρξει συμφωνία

Κουρουμπλής (υπ. Υγείας): Η λογική θα πρυτανεύσει και στις δύο πλευρές – Θα υπάρξει συμφωνία
Πρόβλημα με τα νοσοκομεία το φθινόπωρο εάν δεν υπάρξει έως τότε χρηματοδότηση τόνισε ο υπουργός Υγείας
Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος επεσήμανε πως τελικά θα πρυτανεύσει η λογική και στις δύο πλευρές.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Κουρουμπλής υποστήριξε πως κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση».
Όσον αφορά τα νοσοκομεία και την οικονομική τους κατάσταση, είπε πως «εάν δεν υπάρξει το φθινόπωρο χρηματοδότηση θα έχουμε πρόβλημα με τα νοσοκομεία».
Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει κατατεθεί αίτημα για χρηματοδότηση από κανένα νοσοκομείο ενώ σημείωσε πως «τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή έχουν τη στήριξη του υπουργείου».
«Υπάρχουν 200 εκατομμύρια ευρώ που είναι δεσμευμένα για τις ανάγκες των προμηθειών» τόνισε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος έβαλε κατά του προκατόχου του, Άδωνι Γεωργιάδη.
«Το τι έχει παραδώσει ο κ. Γεωργιάδης είναι για να κλαίμε όλοι μαζί» είπε ο υπουργός Υγείας, αναφέροντας πως τα χρέη των νοσοκομείων προς τρίτους αγγίζουν τα 918 εκατομμύρια ευρώ, τα χρέη από τον ΕΟΠΥΥ τα 700 εκατομμύρια ευρώ., τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς φαρμακοβιομηχανίες και άλλους παρόχους τα 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η δαπάνη των νοσοκομείων ξεπέρασε τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης