Τελευταία Νέα
Πολιτική

Hollande: Υπάρχει ακόμη χρόνος για την Ελλάδα - Τέλη Ιουνίου η τελευταία προθεσμία

Hollande: Υπάρχει ακόμη χρόνος για την Ελλάδα - Τέλη Ιουνίου η τελευταία προθεσμία
"Τα τέλη Ιουνίου είναι η τελευταία προθεσμία για την ελληνική κυβέρνηση"
Αισιόδοξος πως υπάρχουν ακόμη τα κατάλληλα χρονικά περιθώρια ώστε να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
Στον απόηχο της συνόδου των G7, o Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε πως υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια ώστε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Ωστόσο, διευκρίνισε πως τα τέλη Ιουνίου είναι η τελευταία προθεσμία για την ελληνική κυβέρνηση.
«Πρέπει να υπάρξει, εντός των επόμενων ωρών ή ημερών, τεχνική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα» τόνισε εν συνεχεία.
«Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας οι διαπραγματεύσεις να επιταχυνθούν, προκειμένου να αποφευχθούν οι εικασίες και οι αμφιβολίες» συνέχισε ο Γάλλος Πρόεδρος.
«Εάν όλοι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, τότε πρέπει να προχωρήσουμε σε λύση εντός του χρονοδιαγράμματος» εξήγησε.
Νωρίτερα πάντως, η Angela Merkel προειδοποίησε πως δεν υπάρχει πολύ χρόνος για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως «κάθε μέρα μετράει».
Όπως διαβεβαίωσε, θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εξαρτάται από το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
«Πρόκειται για μία κοινή θέση μεταξύ των τριών θεσμών, η οποία επιβεβαιώθηκε και σήμερα» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, η Angela Merkel υποστήριξε πως είναι εντελώς λάθος η σύγκριση της κατάρρευσης της Lehman Brother’s με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Η Καγκελάριος επιβεβαίωσε πως, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη, θα έχει τριμερή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Francois Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης