Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Πιθανή η σύναψη συμφωνίας με τη Ρωσία για τον αγωγό μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Λαφαζάνης: Πιθανή η σύναψη συμφωνίας με τη Ρωσία για τον αγωγό μέσα στην επόμενη εβδομάδα
Υπενθυμίζεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Ρωσία το διάστημα 18-20 Ιουνίου
«Πολύ πιθανό» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας για την κατασκευή του αγωγού εντός της προσεχούς εβδομάδας, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ειδικότερα, ο υπουργός, μιλώντας στη Βουλή, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κατασκευή του αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο και θα περνάει από το ελληνικό έδαφος.
Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη εβδομάδα, 18-20 Ιουνίου, επίκειται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο της οποίας εκτίμησε ο υπουργός ότι ενδέχεται να υπογραφεί η συμφωνία.
Πρόκειται για επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει 10 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα μεταφέρει 47 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, καθιστώντας την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο.
«Υπάρχει κινητικότητα στις επενδύσεις ενέργειας στη χώρα», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «η ενέργεια μπορεί να γίνει όχημα για έξοδο από την κρίση».
««Η Ελλάδα μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο φυσικού αερίου», υπογράμμισε παράλληλα ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης