Τελευταία Νέα
Πολιτική

Dijsselbloem: Ελάχιστα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά για να υπάρξει συμφωνία - Την επόμενη εβδομάδα το Eurogroup

Dijsselbloem: Ελάχιστα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά για να υπάρξει συμφωνία - Την επόμενη εβδομάδα το Eurogroup
«Είμαστε ανοιχτοί σε εναλλακτικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης»
Αισιόδοξος πως η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα εγκριθεί στο τακτικό Eurogroup της 18ης Ιουνίου εμφανίστηκε ο Jereon Dijsselbloem.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε πως η συμφωνία πιθανώς θα εγκριθεί στο τακτικό Eurogroup του Ιουνίου, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Πέμπτη.
Όπως εξήγησε, απομένουν ελάχιστα ζητήματα που χρήζουν διευθέτησης, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία με την Αθήνα.
Συνεζίοντας, διέτεινε πως απαιτείται ένα χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες τεχνικές διαβουλεύσεις, προτού η συμφωνία τεθεί στο τραπέζι του Eurogroup.
«Είμαστε ανοιχτοί σε εναλλακτικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης» συμπλήρωσε, αν και ξεκαθάρισε πως η πρόσφατη αναθεωρημένη λίστα της Αθήνας δεν ήταν επαρκής. 
Παράλληλα, εξήγησε πως οι πιστωτές προτιμούν να υπάρξει ένας διαχωρισμός μεταξύ της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης συμφωνίας, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία διεκδικεί μία ενιαία λύση.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο τρίτου προγράμματος βοήθειας, εξήγησε πως «δεν γίνεται να διαπραγματευόμαστε για το μέλλον, εάν δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη για το παρόν».
Την ίδια ώρα, πιο κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, πιθανότατα με μερική εκταμίευση της δόσης, οδηγείται η Ελλάδα, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις πως οι δανειστές - και δη η Γερμανία - είναι πρόθυμοι να επιδείξουν ευελιξία.
Με βάση τελευταίες πληροφορίες, η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel είναι έτοιμη να συναινέσει σε μερική συμφωνία με την Ελλάδα, με σταδιακή εκταμίευση της δόσης, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δεσμευθεί για την υλοποίηση μιας τουλάχιστον μεγάλης μεταρρύθμισης.
Η ύστατη απόπειρα για την επίτευξη συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης 10/6, στις 22:00 ώρα Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης μεταξύ τoυ πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel και του Γάλλου προέδρου Fr. Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης