Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Τσίπρα με Juncker, Schulz - Ζήτησε στήριξη για παράταση - Αντιδημοκρατικό το κλείσιμο των τραπεζών

Επικοινωνία Τσίπρα με Juncker, Schulz - Ζήτησε στήριξη για παράταση -  Αντιδημοκρατικό το κλείσιμο των τραπεζών
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κ.κ. Juncker, Schulz
Τη στήριξη του προέδρου της Κομισιόν Jean Claude Juncker και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, στο αίτημα για παράταση του προγράμματος μετά την 30η Ιουνίου, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κ.κ. Juncker, Schulz.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός ζήτησε τη βοήθειά τους προκειμένου να εξασφαλιστεί η παράταση του προγράμματος.
Επίσης ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε το κλείσιμο των τραπεζών, μια απόφαση κατά της δημοκρατίας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός διατύπωσε τη θέση, ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών, είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.
Επίσης, επεσήμανε στον πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.
Ο κ. Schulz διαμήνυσε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει το ελληνικό αίτημα.
O πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης