Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ): Το «όχι» στο δημοψήφισμα θα πλήξει τους πιο αδύναμους – Λιποτάκτησε ο Τσίπρας

Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ): Το «όχι» στο δημοψήφισμα θα πλήξει τους πιο αδύναμους – Λιποτάκτησε ο Τσίπρας
Το «όχι» δεν είναι μπλόφα, είναι δεσμευτική απόφαση του ελληνικού λαού και ως τέτοια θα εκληφθεί από τους Ευρωπαίους τόνισε ο Γ. Παπανδρέου
Την άποψη πως το «όχι» στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής θα πλήξει τους πιο αδύναμους πολίτες εξέφρασε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Παπανδρέου, αναφέροντας πως το «όχι» δεν είναι μπλόφα, αλλά «δεσμευτική απόφαση του ελληνικού λαού».
«Ως τέτοια θα εκληφθεί από τους εταίρους.
Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα χαριστεί το ιδιωτικό χρέος, θα μειωθούν οι εξαγωγές, οι πληρωμές συντάξεων και μισθών θα γίνουν δύσκολες καθώς θα μεγαλώσουν οι εξαρτήσεις μας.
Γιατί ζητάμε ακόμα ρευστότητα από την ΕΚΤ αν υπάρχει άλλος δρόμος;» διερωτήθηκε ο κ.Παπανδρέου.
«Το ΝΑΙ θα πείσει τους εταίρους πως ο Ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος, παραμερίζοντας τα πολιτικά παιχνίδια του παρελθόντος.
Υπάρχει η πρόταση Juncker στο τραπέζι, η οποία δεν είναι εύκολη» τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, επισημαίνοντας πως «πρέπει να αποφύγουμε το διχασμό και να προχωρήσουμε με ασφάλεια».
«Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να είχε το κουράγιο να διαπραγματευτεί, αλλά αντίθετα λιποτάκτησε.
Διαχειρίστηκε λάθος τη διαπραγμάτευση, καθώς την εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά και επανέφερε το έλλειμμα αξιοπιστίας που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το 2010» υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου, τονίζοντας ότι στήριξε την κυβέρνηση μετά τη νίκη της, καθώς όπως είπε «η χώρα μετά από πέντε χρόνια θυσιών είχε ένα ηθικό πλεονέκτημα που δεν είχαμε το 2010».
«Δεν υπάρχει κρυμμένη ατζέντα: η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα, αλλά μία Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της - μία παραγωγική Ελλάδα.
Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ο διχασμός.
Θα περάσουμε δύσκολα» είπε ο κ.Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης