Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ): Το Όχι στο δημοψήφισμα σημαίνει διολίσθηση εκτός ευρώ – Είναι σίγουρο

Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ): Το Όχι στο δημοψήφισμα σημαίνει διολίσθηση εκτός ευρώ – Είναι σίγουρο
Δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας ούτε να ανοίξει τις τράπεζες ούτε να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης τόνισε ο κ.Παπανδρέου
Την πεποίθηση ότι το «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής σημαίνει διολίσθηση εκτός ευρώ εξέφρασε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Παπανδρέου.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι θα υπάρξει συμφωνία έως την Τρίτη, ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για «αστεία του κ.Τσίπρα».
«Ο κ. Τσίπρας δεν έλεγε προεκλογικά ότι θα σκίσει το μνημόνιο;
Σήμερα δεν έχουμε μνημόνιο, είμαστε τρεις ημέρες εκτός μνημονίου, εκτός προγράμματος, άρα έχει απόλυτη ελευθερία ο κ.Τσίπρας να κάνει ό,τι θέλει.
Μπορεί να κάνει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, μπορεί, αύριο αν θέλει, να ανοίξει τις τράπεζες.
 Γιατί δεν τις ανοίγει τις τράπεζες;
Γιατί δεν προχωρά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης;
Γιατί δεν μπορεί...» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Παπανδρέου.
«Μιλά για την εγγύηση των καταθέσεων.
Έχουμε 130 δισ. σε καταθέσεις, που θα βρει το ελληνικό δημόσιο, εάν υπάρχει πρόβλημα στις τράπεζες, 130 δισ.;
Άρα λοιπόν όλο αυτό, τα περί μνημονίων, υποκρύπτει ένα ψευτοδίλημμα.
Έχουμε διχάσει τον ελληνικό λαό σε μνημονιακούς και σε αντιμνημονιακούς, ενώ τα βαθύτερα αίτια είναι πως θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις σοβαρές στην οικονομία μας, στην κοινωνία μας, στους θεσμούς μας.
Επιτέλους να σταθεί όρθια η χώρα μας και να μην χρειαζόμαστε δανειστές» τόνισε ο κ.Παπανδρέου.
Στο ερώτημα αν το “ναι” στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι το πρόγραμμα το εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση ή πυροδοτούνται κυβερνητικές απαλλαγές ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Θεωρώ το ναι μας δίνει περισσότερη διαπραγματευτική ισχύ.
Διότι θα δώσει ένα μήνυμα στους λαούς, και όχι μόνο στις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι ο ελληνικός λαός παρ’ ότι η κυβέρνηση ζήτησε το “όχι” θέλει να μείνει στο ευρώ.
Πιστεύως ότι θα τρέξει η Ε.Ε. να συμβάλλει να μπορούμε και το κούρεμα, αξιοποιώντας την έκθεση ΔΝΤ, να έχουμε, να μείνουμε στο ευρώ και να έχουμε και μία αναπτυξιακή προοπτική με ένα σημαντικό πακέτο από τον Γιούνκερ.
Το αντίθετο σημαίνει χρεοκοπία εντός του ευρώ σιγά-σιγά εκτός του ευρώ, ασφυξία της οικονομίας και χάος» υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης