Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Απερρίφθη η πρόταση για αναβολή της συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια

Βουλή: Απερρίφθη η πρόταση για αναβολή της συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια
Τι είπε η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου
Απέρριψε η Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση να αναβληθεί συμβολικά η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.
Η πρόταση έγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, Ν. Μαυραγάνη, ο οποίος σημείωσε πως έχει σταλεί στις Βρυξέλλες, ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως το μεγάλο εθνικό πρόταγμα είναι, την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει τη μάχη για τη χώρα, να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν και να δώσουμε μια συμβολική αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου.
Έτσι και εμείς ως Βουλή να ακολουθήσουμε αυτό που ο ελληνικός λαός ακολουθεί ομόψυχα, να είμαστε στο πλευρό του πρωθυπουργού".
Πάντως, με την πρόταση αναβολής συντάχθηκαν Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή.
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί επί της αρχής με δημόσια κατάθεση όλων των απόψεων και μετά από ευρύτατη συζήτηση που έγινε.
Όπως είπε, στη Βουλή η συζήτηση γίνεται με συμφωνίες και διαφωνίες και καταλήγουμε σε προτάσεις, δεν λειτουργούμε επιλεκτικά για ότι μας χωρίζει ή μας ενώνει, δεν υπάρχουν ζητήματα τα οποία μας χωρίζουν σε βάθος και διαμορφώνουν στρατόπεδα.
«Ακριβώς επειδή το νομοσχέδιο είναι σημαντικό, είναι σαφές και επιμένουμε να γίνει η σημερινή συζήτηση», υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ανακοινωθέν των πέντε κομμάτων μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βούτσης πως  εκφράζει ένα συγκεκριμένο και απολύτως υποβοηθητικό κείμενο πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα της χώρας που έχει ανακύψει, με αναλυτική καταγραφή των απόψεων και συναίνεση των πέντε κομμάτων και δεν υπεισέρχεται σε άλλα θέματα, ούτε διαμορφώνει άλλο πλαίσιο για την οπτική που βλέπουμε τα πράγματα".
Όπως είπε, "ο πρωθυπουργός έχει στις αποσκευές του το μεγάλο ποσοστό που συμμετείχε στις διαδικασίες του Δημοψηφίσματος, και το οποίο έθεσε την άποψη του και την απόφαση του πάνω στο στρατηγικό ζήτημα της χώρας", προσθέτοντας πως "η ελληνική κυβέρνηση δίνει τη μάχη και είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν οι άριστες δυνατές εξελίξεις για το καλό όλων".
Σημειώνεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Νίκος Παπάς, δήλωσε ότι συνηγορεί με την θέση του Νικόλαου Μαυραγάνη, προσθέτοντας ότι "χαρά μας είναι να μην ξαναεισαχθεί προς συζήτηση το νομοσχέδιο".
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχει πρόβλημα να αναβληθεί η συζήτηση, αντίθετα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος  μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι "δεν σταματάει η ζωή όμως, και δεν σημαίνει ότι δεν στηρίζουμε τη προσπάθεια του πρωθυπουργού.
Είμαστε μια κοινωνία που δεν κερδίζουμε τίποτα με το να κρύβουμε τις διαφορές μας.
Αντίθετα είναι καλό, σε πνεύμα γόνιμου διαλόγου να τις τονίζουμε".
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε "είμαστε εδώ για να συζητήσουμε ένα νομοσχέδιο για το οποίο δεν είδα ότι μας χωρίζει".
Τέλος, η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ,Τασία Χριστοδουλοπούλου, σημείωσε "είναι ευτυχής η συγκυρία που συζητάμε αυτό το νομοσχέδιο.
Υπάρχουν κατεπείγοντες λόγοι για να μην διακόψουμε".
Όπως είπε, "πρέπει να λειτουργήσουν οι διαχειριστικές επιτροπές για να εκταμιευτούν ευρωπαϊκά κονδύλια.
Έχουν τελειώσει τα προγράμματα σίτισης και επίκεινται εξεγέρσεις από ανθρώπους που ζητάνε φαγητό.
Επίσης πρέπει να λυθούν προβλήματα γιατί η κατάσταση στα νησιά είναι έκρυθμη".
Η κ. Χριστοδουλοπούλου υπογράμμισε "δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσει το καλοκαίρι γιατί δεν ξέρουμε και ποιες θα είναι οι εξελίξεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης