Τελευταία Νέα
Πολιτική

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε σημαντική πολιτική βούληση – Δεν είναι ταμπού το θέμα του χρέους

tags :
Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε σημαντική πολιτική βούληση – Δεν είναι ταμπού το θέμα του χρέους
Οι ελληνικές προτάσεις είναι καλή βάση για διαπραγματεύσεις τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας
Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση επέδειξε σημαντική πολιτική βούληση με την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή προκειμένου να λάβει εξουσιοδότηση για να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin.
«Οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν μια καλή βάση για να αρχίσουμε διαπραγματεύσεις» τόνισε ο Sapin, ο οποίος αφού υπογράμμισε πως οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση θα είναι απαιτητικές, τόνισε ότι καθοριστικός παράγοντες για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις είναι η εμπιστοσύνη.
«Η εμπιστοσύνη είναι ένα σημαντικό στοιχείο εάν θέλουμε μια συμφωνία» τόνισε ο Sapin, αναφέροντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της.
«Το Eurogroup πρέπει να δείξει ότι, εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στήριξη στην Ελλάδα» είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.
«Ο κ.Τσίπρας είπε ότι σημαντικές μεταρρυθμίσεις θα ψηφιστούν στην Βουλή από την ερχόμενη εβδομάδα.
Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να οικοδομήσεις εμπιστοσύνη» υποστήριξε ο Sapin, τονίζοντας ότι και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έδιναν υποσχέσεις αλλά δεν τις τηρούσαν.
Όσον αφορά το θέμα του ελληνικού χρέους, ο Sapin είπε πως το χρέος δεν είναι θέμα ταμπού, τονίζοντας ότι δεν μιλάμε για ονομαστική μείωση του χρέους, μια και είναι κόκκινη γραμμή για πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης