Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Πρέπει να κλείσει η συμφωνία - Οι εταίροι δεν μπορούν να προβάλουν νέες αξιώσεις

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Πρέπει να κλείσει η συμφωνία - Οι εταίροι δεν μπορούν να προβάλουν νέες αξιώσεις
"Kυβερνήσεις ειδικού σκοπού δεν υπάρχουν συνταγματικά"
"Εδώ που φτάσαμε, και από τη στιγμή που η Βουλή προσυπογράφει, πρέπει να κλείσει η συμφωνία.
Οι εταίροι δεν μπορούν να προβάλουν τώρα νέες αξιώσεις", ανέφερε  ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega.
Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι υπάρχει εισήγηση για Grexit από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, είπε "δεν ξέρω αν είναι στο τραπέζι, πιστεύω ότι δεν είναι, αλλά δεν έπρεπε να φτάσουμε στη θέση αυτή".
Όπως είπε, αν δεν υπήρχε "ένα χαμένο πεντάμηνο, η αμηχανία, η σκοπιμότητα, τα λάθη", δεν θα τολμούσε να θέσει κανείς στο τραπέζι τέτοιες ιδέες.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι αν το ελληνικό θέμα πάει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αυτό θα είναι "επανάληψη του κακού σεναρίου της προηγούμενης Τρίτης".
Σημείωσε δε, "δεν θέλω να πιστέψω ότι το Εurogroup θα εγκαταλείψει την προσπάθεια".
Ο κ.Βενιζέλος ανέφερε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, ενώ τόνισε πως "τώρα που ο κ. Τσίπρας σταμάτησε το πήγαινε έλα και ισορρόπησε σε μία θέση εθνικής ευθύνης, οι εταίροι πρέπει να ανταποκριθούν".
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, "όταν έχεις μια προοπτική ανάπτυξης 2,5% για το 2015 και τώρα πας σε ύφεση 3%, άρα έχεις κενό 5,5% του ΑΕΠ δηλαδή πάνω από 10 δισ., μιλάς από θέση ήττας και όχι από θέση ισχύος".
Κληθείς να σχολιάσει τα δεδομένα που προκύπτουν για την κυβέρνηση μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, τόνισε ότι "η κυβέρνηση έχει χάσει πολιτικά και δεοντολογικά τη δεδηλωμένη".
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι "απέναντι στους εταίρους είμαστε ενωμένοι και απέναντί τους έχουμε μία πάρα πολύ ισχυρή κυβέρνηση και πρωθυπουργό.
Το τι θα γίνει στην εσωτερική πολιτική ζωή είναι κάτι που θα κριθεί όπως προβλέπει το Σύνταγμα και η πολιτική πρακτική".
Κατά κ. Βενιζέλο, κυβερνήσεις ειδικού σκοπού δεν υπάρχουν συνταγματικά, ενώ για να υπάρξει κυβέρνηση που να μην είναι υπηρεσιακή πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, κάτι που "θα το πει η κοινοβουλευτική πραγματικότητα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης