Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κύπρο από σήμερα ο Juncker – Συναντήσεις με Αναστασιάδη, Ακιντζί

tags :
Στην Κύπρο από σήμερα ο Juncker – Συναντήσεις με Αναστασιάδη, Ακιντζί
Σε αναζήτηση τρόπων συμβολής της ΕΕ για την εύρεση λύσης για το Κυπριακό
Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί.
Κατά το κοινό γεύμα τους, θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους συμβολής της ΕΕ τόσο για την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, συμβατής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όσο και για τη διασφάλιση της μετέπειτα εφαρμογής της.
Πριν από το γεύμα, ο κ. Juncker θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους Αναστασιάδη και Ακιντζί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν ήδη συμφωνήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη σύσταση μιας Επιτροπής μετά τη λύση του Κυπριακού, στην οποία θα συμμετέχουν και ευρωπαίοι αξιωματούχοι και η οποία θα έχει ως αποστολή της, την επίβλεψη τόσο της εφαρμογής της λύσης, όσο και της εναρμόνισής της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Αύριο ο Juncker θα απευθυνθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον Γιαννάκη Ομήρου, Πρόεδρο της Βουλής και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, τα οποία αντιπροσωπεύονται στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης