Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουλή η συμφωνία την Τρίτη 11/8 - Σε δυο άρθρα και με τη μορφή του κατεπείγοντος

Στη  Βουλή η συμφωνία την Τρίτη 11/8 - Σε δυο άρθρα και με τη μορφή του κατεπείγοντος
Το εσωκομματικό μέτωπο θυμίζει καζάνι που βράζει
Σε δυο άρθρα και νωρίτερα από τις 17 Αυγούστου θα φέρει η κυβέρνηση τη συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιδιώκει την επίσπευση των διαδικασιών.
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο bankingnews πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, οι τυχόν εμπλοκές σε επιμέρους θέματα είναι αντιμετωπίσιμες και πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη καλή συγκυρία και το θετικό πρόσημο που προσδίδεται από τους ευρωπαίους θεσμικούς.
Ως εκ τούτου, στο σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, συμφωνήθηκε να έρθει η συμφωνία την Τρίτη 11 Αυγούστου στη Βουλή, προκειμένου να περάσει από την αρμόδια επιτροπή και μετά από την Ολομέλεια.     
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία θα έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντος και σε δυο άρθρα.
Το ένα θα αφορά τη δανειακή σύμβαση-μνημόνιο και το δεύτερο τα προαπαιτούμενα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του bankingnews πως παρά τις πιέσεις από τους πιστωτές για τρίτη ψήφιση προαπαιτουμένων πριν την ψήφιση της συμφωνίας, η κυβέρνηση κατάφερε ασκώντας πιέσεις να πείσει τους εταίρους να υπάρξει μια ενιαία διαδικασία στη Βουλή ώστε η πολιτική διαχείριση να μην επιφέρει νέους ενδοκυβερνητικούς κραδασμούς.
Για αυτό άλλωστε, ο πρωθυπουργός την Παρασκευή το απόγευμα είχε διαδοχικές συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων τον Β Αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Μπαλάφα, προκειμένου να εξετάσουν το σενάριο να ανοίξει η Βουλή νωρίτερα, να ψηφιστεί η συμφωνία στη βάση του χρονοδιαγράμματος και να αποφευχθεί πάση θυσία ένα δάνειο - γέφυρα.
Την ίδια ώρα, το εσωκομματικό μέτωπο θυμίζει καζάνι που βράζει , με την Αριστερή Πλατφόρμα και τους διαφωνούντες να ξεκαθαρίζουν πως δεν θα στηρίξουν το νέο μνημόνιο.
Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου δια στόματος στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, αποσαφηνίζει πως όσοι δεν στηρίξουν τη συμφωνία θα είναι και υπεύθυνοι για τυχόν ρήξη και διάσπαση.
Τα κορυφαία στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας από την πλευρά τους δεν φαίνεται να ρίχνουν νερό στα κρασί τους, υποστηρίζοντας πως εάν η κυβέρνηση προκηρύξει εκλογές πριν τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, εξαιρώντας τους από την εκλογική λίστα, τότε μοιραία οδηγούνται στη δημιουργία νέου κόμματος.
Στόχος των διαφωνούντων είναι να απευθυνθούν στο λεγόμενο κίνημα του ΟΧΙ και σε όσους θεωρούν πως η συμφωνία είναι προϊόν εκβιασμού, ταπεινωτική και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης