Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θάνου (πρωθυπουργός): Κύρια αρμοδιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης η σωστή διεξαγωγή των εκλογών

Θάνου (πρωθυπουργός): Κύρια αρμοδιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης η σωστή διεξαγωγή των εκλογών
Είναι πολύ πιθανό να διαχειριστούμε και άλλα ζητήματα τόνισε η Βασιλική Θάνου
Την θέση ότι κύρια αρμοδιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η σωστή διεξαγωγή των εκλογών διατύπωσε η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.
«Όλοι είμαστε έτοιμοι ώστε και οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με τρόπο άψογο, αλλά και να επιλυθούν και τα υπόλοιπα ζητήματα
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως κύρια αρμοδιότητα τη σωστή διεξαγωγή των εκλογών.
«Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία ήταν κατά το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, δηλαδή, από διακεκριμένες προσωπικότητες της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης.
Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την αποδοχή της πρότασης προς συμμετοχή τους στην κυβέρνηση», δήλωσε η Βασιλική Θάνου και υπογράμμισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως κύρια αρμοδιότητα την διεξαγωγή και τη διασφάλιση της διεξαγωγής των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο και μέσα σε ήρεμο κλίμα.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι «τα πράγματα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί να διαχειριστούμε και ορισμένα άλλα ζητήματα τα οποία είναι σε εξέλιξη, με κυρίαρχο το μεταναστευτικό ζήτημα.
Επίσης την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων και ορισμένα άλλα».
Σημειώνεται ότι κατόπιν του υπουργικού συμβουλίου, θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.

Δηλώσεις υπουργών μετά την ορκωμοσία τους
«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κάνει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα» ανέφερε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός Επικρατείας Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Δ.Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι «προτεραιότητα είναι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και να αποκτήσει εκλεγμένη κυβέρνηση, αυτή είναι η προτεραιότητα».
«Συνεχίζουμε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό από τον τελευταίο νόμο 4336 σε αυτό συνεχίζουμε και το θεσμικό πλαίσιο που ήδη έχει νομοθετηθεί.
Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και στις φορολογικές δηλώσεις και στους φορολογικούς ελέγχους.
Δεν σταματάει να εργάζεται το υπουργείο Οικονομικών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στον κρίσιμο τομέα των εσόδων Τρύφων Αλεξιάδης.
«Είναι ένα υπουργείο φωτιά αυτή τη στιγμή.
Το πρόβλημα δεν είναι να διεκπεραιώσει κανείς υπηρεσιακά αυτή την ιστορία αλλά να δώσει μια συνέχεια στις προσπάθειες των προηγουμένων κυβερνήσεων και να βοηθήσει την επόμενη κυβέρνηση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας.
Όπως είπε ο κ.Μουζάλας «από ό,τι συζήτησα με την κυρία πρωθυπουργό αποτελεί προτεραιότητα.
Υπάρχουν διάφορα σχέδια για να γίνουν.
Επίσης αποτελεί προτεραιότητα να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή πολιτική, να προχωρήσουμε την διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας του κ. Παυλόπουλου να γίνει άμεσα μια συνδιάσκεψη Κορυφής, γιατί αν δεν διεθνοποιηθεί το ζήτημα, δεν μπορεί να λυθεί.
Είναι ένα ζήτημα που το υφιστάμεθα εμείς, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε εμείς αλλά, όπως καταλαβαίνετε, είναι πανευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα».
Η υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει τα κενά στα σχολεία, τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, τα συγγράμματα ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα τόνισε ότι «αυτό που μπορούμε τουλάχιστον να κάνουμε είναι να επισημάνουμε σε στενή συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ποια είναι τα προβλήματα που έχουν εκεί ώστε ο επόμενος υπουργός να ασχοληθεί και να τα λύσει».
«Αυτά σε επίπεδο υπηρεσιακό.
Αλλά σε επίπεδο συμβολικό νομίζω ότι ο ρόλος ο δικός μου είναι να τονίσουμε πόσο σημαντικό πράγμα είναι ο πολιτισμός ακόμη και σε μια χώρα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση» τόνισε η κα.Λαμπράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης