Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλτάς (υπ. Πολιτισμού): Πρέπει να ενισχυθεί η αποκέντρωση και η ανάπτυξη τρόπων έκφρασης και δημιουργίας στη χώρα

Μπαλτάς (υπ. Πολιτισμού): Πρέπει να ενισχυθεί η αποκέντρωση και η ανάπτυξη τρόπων έκφρασης και δημιουργίας στη χώρα
Ο πολιτισμός είναι όρος ζωής
«Πρέπει να ενισχυθεί η αποκέντρωση και η ανάπτυξη τρόπων έκφρασης και δημιουργίας σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή».
Ο ίδιος έκανε λόγο για διάκριση «ανάμεσα στις μεγάλες παραγωγές έναντι πιο αυθόρμητων, πιο νεολαιίστικων, πιο ανοιχτών στα τρέχοντα πρωτοβουλιών νέων ανθρώπων».
Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτιστικής έκφρασης μεταξύ των μαθητών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί «από τα ίδια τα σχολεία μία σχέση των παιδιών με τον πολιτισμό».
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά, «αν αντιστρέψουμε την τρέχουσα σχέση του είδους "ο πολιτισμός βαριά βιομηχανία της Ελλάδας" και πούμε "ο πολιτισμός συνθήκη ζωής στην Ελλάδα" τότε τα οφέλη θα είναι και οικονομικά και θα αναπτυχθεί παράπλευρα με τις πολιτιστικές δραστηριότητες η τουριστική τους αξιοποίηση και ανάπτυξη».
Σημείωσε δε, πως εάν θεωρήσουμε ότι «ο πολιτισμός είναι όρος ζωής για τούτη τη χώρα και για όλη την ιστορία της και αν αυτή την ιστορία την κατανοήσουμε και την αναπτύξουμε, τότε θα έρθει ως μπόνους και η οικονομική ενίσχυση του ίδιου του πολιτισμού και πιθανόν να μπορέσουμε να συμβάλουμε και στην καλύτερη οικονομική συνθήκη της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης