Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χουντής: Να καταργηθούν οι κανονισμοί του Δουβλίνου και να αλλάξει ο ρόλος της FRONTEX

Χουντής: Να καταργηθούν οι κανονισμοί του Δουβλίνου και να αλλάξει ο ρόλος της FRONTEX
Προειδοποίησε για εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα
Την κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου, αλλά και αλλαγή του ρόλος της FRONTEX, ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Λαικής Ενότητας, Νίκος Χουντής, καλά την ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προσφυγική κρίση.
Ο ίδιος  προειδοποίησε ότι η επιμονή στους κανονισμούς του Δουβλίνου θα οδηγήσει στον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα.
«Η μέχρι σήμερα διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την ΕΕ συνιστά υποκρισία και υπεκφυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χοντής,.
Όπως είπε , «η  ηγεσία της Ε.Ε. κινείται κυρίως στην κατεύθυνση της καταστολής και λιγότερο στη λογική της αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα να συντηρούνται οι συνθήκες που έχουν μεταβάλει τη Μεσόγειο και το Αιγαίο σε πλωτό νεκροταφείο.
Η ΕΕ έχει περιοριστεί σε έναν άχαρο ρόλο να παζαρεύει ανθρώπινες ζωές, αρνούμενη να αντιμετωπίσει ένα εκρηκτικό πρόβλημα με ανθρωπιστικές διαστάσεις»
Κατά τον ίδιο, «χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, με τη δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας, και τη διεκδίκηση του δικαιώματος των προσφύγων να φθάνουν με ασφάλεια στους ευρωπαϊκούς προορισμούς τους».
Όπως είπε, «αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει είναι κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και αντικατάστασή τους από ένα Σύμφωνο Αλληλεγγύης στη διαχείριση του μεταναστευτικών ροών.
Δημιουργία ευρωπαϊκών κέντρων κατάθεσης αιτήσεων μετανάστευσης πλησίον των περιοχών πολεμικών συγκρούσεων και τέλος, αλλαγή του χαρακτήρα της FRONTEX».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης