Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποσχέσεις Δρίτσα σε ΠΝΟ για επανεξέταση της μνημονιακής δέσμευσης για τις συνθέσεις των πληρωμάτων

Υποσχέσεις Δρίτσα σε ΠΝΟ για επανεξέταση της μνημονιακής δέσμευσης για τις συνθέσεις των πληρωμάτων
«Αυτή η ρύθμιση εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και την αύξηση της ανεργίας»
Συνάντηση με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είχε ο Θοδωρής Δρίτσας κυρίως για τη δέσμευση να εναρμονιστούν οι συνθέσεις των πληρωμάτων της ακτοπλοϊας με εκείνες που ισχύουν στις διεθνείς γραμμές.
Ο υπουργός ναυτιλίας υποσχέθηκε στο ΔΣ της ΠΝΟ ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανεξεταστεί.
«Όπως όλοι γνωρίζουν η κυβέρνησή μας έχει εξαναγκαστεί σε πολιτικές επιλογές που δεν είναι δικές μας, πολύ περισσότερο, μάλιστα, που η ρύθμιση αυτή δεν στοχεύει σε δημοσιονομικά αποτελέσματα αλλά σε ενίσχυση της επιχειρηματικής ισχύος σε βάρος της εργασίας, χάριν της ανταγωνιστικότητας» ανέφερε ο Δρίτσας και παραδέχτηκε ότι «η ρύθμιση αυτή μπορεί να γεννήσει κινδύνους αναφορικά με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και άμεσες επιπτώσεις στην αύξηση της ανεργίας».
Δεσμεύτηκε, λοιπόν, ότι «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε αυτή η μνημονιακή δέσμευση  να επανεξεταστεί και να μετατεθεί χρονικά».
Τα μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ ζήτησαν μεταξύ άλλων την προστασία εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αντιμετώπιση της ανεργίας στους Έλληνες ναυτικούς, την καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, την ανακούφιση των συνταξιούχων ναυτικών από τις περικοπές στις συντάξεις και την υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα της ακτοπλοΐας.
Από τα παραπάνω αιτήματα, ο Δρίτσας υποσχέθηκε την άμεση υλοποίηση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης για την εξόφληση των απλήρωτων ναυτικών μέσω της κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης των Ελλήνων ναυτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης