Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ – Διευκολύνει την αδιαφάνεια και τη διαπλοκή

Βενιζέλος: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ – Διευκολύνει την αδιαφάνεια και τη διαπλοκή
Με τις επιχειρούμενες διατάξεις επιχειρούν να εκθρέψουν τη νεοδιαπλοκή, τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αντισυνταγματικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υπέβαλε ένσταση και υποστήριξε ότι μια σειρά άρθρων και διατάξεων του νομοσχέδιου προσκρούουν στο Σύνταγμα, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι οι προωθούμενες διατάξεις αντί να αντιμετωπίσουν την διαπλοκή, επιχειρούν να εκθρέψουν «την νεοδιαπλοκή».
«Το νομοσχέδιο είναι ψευδεπίγραφο και ενώ εκπέμπει την ιαχή «μπροστά να φάμε την διαπλοκή», στην ουσία διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν νέα τζάκια στον χώρο της ενημέρωσης που στηρίζονται σε άγνωστα επιχειρηματικά συμφέροντα και συναλλάσσονται με την κυβέρνηση χωρίς δυνατότητα ελέγχου» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «θα περίμενε κανείς -μετά τα όσα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός- να εισαχθεί ένα δρακόντειο νομοσχέδιο που εφαρμόζει το Σύνταγμα με άτεγκτο τρόπο και θεσπίζει κανόνες διαφάνειας, διασφαλίζει στην πράξη την απαγόρευση συγκέντρωσης για να χτυπηθεί η διαπλοκή. Ενώ όμως αναμέναμε ένα νομοσχέδιο που θα κάνει πάταγο, μας παρουσιάστηκε ένα «όχημα» διευκόλυνσης της αδιαφάνειας και της διαπλοκής».
«Αρχή άνδρα δείκνυσι» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας στους παριστάμενους υπουργούς «ο υπουργός, ο πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με τα ερωτήματα που έθεταν οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια. Οι παλιοί, οι κακοί έχουν υποχωρήσει. Τώρα όμως είναι η νέα κυβέρνηση που φέρνει νομοσχέδιο που ενθαρρύνει τα συμφέροντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης