Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (Επικρατείας): Κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Παππάς (Επικρατείας): Κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
Τι ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς
Νομοτεχνική βελτίωση για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως ο ίδιος δήλωσε, απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του νόμου για τα ΜΜΕ είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού ΕΣΡ, για τα μέλη του οποίου είπε πως η όποια αντικατάστασή τους, εναπόκειται στη Διάσκεψη των Προέδρων .
Σύμφωνα μα τον κ. –Παππά, ανοίγει η δυνατότητα συγκρότησης νέων μελών της Αρχής.
Ο ίδιος τόνισε πως «η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι η αρχή.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με την ευρύτατη συναίνεση».
Επιπλέον, οι άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορούν τα εξής: εξαίρεση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις διατάξεις των νόμων 3463/2006 και 3852/2010 πρόγραμμα Καλλικράτης (Α΄87), για την παροχή υπηρεσιών τηλεοπτικής ευρυεκπομπής.
Με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Επικρατείας και μετά από γνώμη της ΕΕΤΤ παρέχεται στις ανωτέρω επιχειρήσεις το δικαίωμα εκπομπής προγράμματος με ίδια μέσα.
Στην παράγραφο 6 του 5ου άρθρου το ΕΣΡ δύναται να απευθύνεται σε εταιρείες Ορκωτών Λογιστών διεθνώς αναγνωρισμένες για τη διακρίβωση στοιχείων υποψήφιων για παροχή αδειών.
Η παράγραφος 5 του άρθρου 13 αντικαθίσταται ως εξής: Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής συμμετοχής υποψηφίων, το ΕΣΡ δύναται να ματαιώσει τον διαγωνισμό και να επαναπροκηρύξει νέο με τον ίδιο ή μικρότερο αριθμό αδειών.
Στο άρθρο 14 προστίθεται νέα παράγραφος υπ΄αριθμόν 9 ως εξής: Οι πάροχοι περιεχομένου υπόκεινται στις υποχρεώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 3 του π.δ. 310/1996 (Α΄2014).
Παρατείνεται για την ΕΡΤ Α.Ε. η υποβολή των απαιτούμενων για την έκδοση της άδειας δικαιολογητικών, που η έκδοσή τους εκκρεμεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες έως την 31/12/2016.
Στο άρθρο 19 προστίθεται η φράση «μετά από αιτιολογημένη γνώμη της ΕΕΤΤ» στην απόφαση του υπουργού Υποδομών.
Η υπηρεσία σε θέση προϊσταμένου Γραφείου Τύπου αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης και συνεκτιμάται για την ανάληψη θέσης ευθύνης στην κεντρική υπηρεσία και προαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης