Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα στις 3/11 ο P. Moscovici - Στο επίκεντρο το ελληνικό μνημόνιο - Το πρόγραμμά του

tags :
Στην Αθήνα στις 3/11 ο P. Moscovici - Στο επίκεντρο το ελληνικό μνημόνιο - Το πρόγραμμά του
Ο Moscovici επρόκειτο να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 14 Οκτωβρίου αλλά το ταξίδι αναβλήθηκε λόγω του θανάτου της μητέρας του








(upd)Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Pierre Moscovici.
Ο Moscovici επρόκειτο να βρεθεί στην Ελλάδα στις 14 Οκτωβρίου αλλά το ταξίδι του αναβλήθηκε λόγω του θανάτου της μητέρας του.
Ωστόσο, η επίσκεψη του θα γίνει σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, καθώς μια σειρά από θέματα, όπως π.χ. το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, παραμένουν ανοιχτά γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έχει «μπλοκάρει» η εκταμίευση των δόσεων αλλά και να μην έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του (πριν ακριβώς μια εβδομάδα) ο Moscovici είχε υποστηρίξει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι σε καλό δρόμο και ότι οι πιστωτές θα εκταμιεύσουν την επόμενη δόση των 3 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα διάσωσης.
«Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου θα ασχοληθούμε με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και του ελληνικού χρέους» είχε αναφέρει ο κ.Moscovici.

Το πρόγραμμά του:
-Την Τρίτη 3/11, ο Επίτροπος κ. Moscovici θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 17.30, Μέγαρο Μαξίμου) και στη συνέχεια με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη(ώρα 18.30, στο Υπουργείο).
-Την Τετάρτη 4/11, ο κ. Moscovici θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο(ώρα 10.30, στο Υπουργείο) και στη συνέχεια θαακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (βλ. συνημμένη πρόσκληση).
Μετά το τέλος της Συνέντευξης Τύπου, ο κ. Moscovici θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υφυπουργό κ. Αλέξανδρο Χαρίτση και αμέσως μετά θα επισκεφθούν μαζί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του οποίου συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Pierre Moscovici, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:
"Ο Επίτροπος Moscovici έχει σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας σταθερά και σθεναρά από την πρώτη στιγμή της θητείας του.
Καθ´όλη την κρίσιμη περίοδο που πέρασε η χώρα μας τους τελευταίους μήνες, ο κ. Moscovici άνοιξε δρόμους συνεννόησης και συνέβαλε αποφασιστικά στην επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ.
Οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του έχουν ένα και μόνο στόχο: να σημειωθεί άμεσα πρόοδος σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι εξάλλου πάντα έτοιμη να συνδράμει, σε κάθε βήμα και κάθε φάση, στη μεγάλη προσπάθεια που καλείται να καταβάλει η χώρα για να ανακάμψει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης".

(Πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 12:45)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης