Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας έκανε ζημιά - Υπάρχει πάντα θεωρητικά η πιθανότητα Grexit

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας έκανε ζημιά - Υπάρχει πάντα θεωρητικά η πιθανότητα Grexit
Η ανασφάλεια λόγω αφαίμαξης των καταθέσεων, αύξησε τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης, τόνισε o πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας έκανε ζημιά» και πρόσθεσε ότι «ηανασφάλεια λόγω της αφαίμαξης των καταθέσεων αύξησε τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης σε συνδυασμό με την επιδείνωση των μεγεθών της οικονομίας».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «θεωρητικά υπάρχει πιθανότητα», αν και «το τελευταίο που χρειάζεται η Ευρώπη είναι μια τριτοκοσμική Ελλάδα».
Παράλληλα, έκανε λόγο για «κυβέρνηση ελεγχόμενου ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα», η οποία έχει μετατοπιστεί προς εθνικολαϊκιστικές αντιλήψεις και υπάρχει πλέον «αξιακή όσμωση» με ΑΝΕΛ.
«Το σωστό είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», πρόσθεσε, σημειώνοντας πάντως ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ρεζέρβα του κ.Τσίπρα».
Σημείωσε ακόμη ότι «μιλούν όλοι για την αλλαγή καθεστώτος», αλλά «σε δημοκρατικά πολιτεύματα έχουμε εναλλαγές κυβερνήσεων όχι αλλαγή καθεστώτων».
Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες είπε ότι είναι επικίνδυνο το «να συνδέσεις την οικονομική προσαρμογή και το μνημόνιο με το προσφυγικό».
Χαρακτήρισε, τέλος, εσφαλμένη «κάθε προσπάθεια σύνδεσης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης