Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Επιβεβλημένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λόγω της ενοποίησης του τραπεζικού συστήματος το 2016

Σταθάκης: Επιβεβλημένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λόγω της ενοποίησης του τραπεζικού συστήματος  το 2016
Ti ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στη Βουλή
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν επιβεβλημένη λόγω της ενοποίησης του τραπεζικού συστήματος από την 1η Ιανουαρίου του 2016, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στη Βουλή.
Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επέρριψε ευθύνες για τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος στις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν αντιμετώπισαν το ζήτημα των κόκκινων δανείων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μνημόνια.
Μάλιστα, για το δεύτερο μνημόνιο, σημείωσε ότι προέβλεπε όπως και το μεσοπρόθεσμο από το 2015 έως το 2018, την καταβολή 48 δισ. ευρώ ως τοκοχρεολύσια πρωτογενή πλεονάσματα στο 4,5% του ΑΠΕ και ρυθμό ανάπτυξης 3% με 3,5%.
Όπως είπε, «η κυβέρνησή μας, πέτυχε να θέσει το θέμα της αναδιάρθρωσης των 48 δισ. ευρώ σε 30ετή δανεισμό και της βιωσιμότητας του χρέους και μετά το 2022».
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η  κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα θα προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση, αλλά και  στην εφαρμογή μέτρων «τα οποία αποβλέπουν σε μια ισχυρή μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας το 2016».

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης