Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα αύριο ο Επίτροπος Moscovici – Συνάντηση στις 17:30 με τον Τσίπρα στο Μαξίμου

tags :
Στην Αθήνα αύριο ο Επίτροπος Moscovici – Συνάντηση στις 17:30 με τον Τσίπρα στο Μαξίμου
Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Ευρωπαίου Επιτρόπου
Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει από αύριο ο Επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις της Κομισιόν, Pierre Moscovici.
Όπως έγινε γνωστό, ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα συναντηθεί στις 17:30 αύριο το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 18:30 το απόγευμα, θα έχει συνάντηση με τονΥπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.
Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου ο Moscovici θα συναντηθεί στις 10:30 με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου του Επιτρόπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα
Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, ο Moscovici θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υφυπουργό κ. Αλέξανδρο Χαρίτση και αμέσως μετά θα επισκεφθούν μαζί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του οποίου συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Moscovici είχε τονίσει την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να απελευθερωθεί η δόση των 2 δις ευρώ, αν και είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι τα δύσκολα για την Ελλάδα έχουν περάσει.
Σημειώνεται πως ο Moscovici είχε τονίσει ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης